Tocanita de cartofi cu galuste si carnat afumat

Porc 2005 Ultima actualizare: Mar 24, 2020 Creat: Oct 09, 2019
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de tocanita de cartofi cu carnat afumat si galuste de faina este o reteta veche si indragita in multe zone ale tarii. Este o mancare cu ingrediente putine, se prepara repede, este satioasa si gustoasa. Mama ne facea acest fel de mancare in special iarna, alaturi de cele mai bune muraturi, cum doar mama mea stie sa le pregateasca. Poate o sa vi se para ciudat dar in unele zone ale tarii, tocanita de cartofi cu carnat afumat si galuste de faina se mananca, cu compot de prune, o combinatie de neinteles pentru multi dar va asigur ca merge de minune pentru ca eu asa o mananc si imi place tare mult.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tocanita
  • Ingrediente pentru galuste

Mod de preparare

  1. Se caleste ceapa tocata in doua linguri de ulei
  2. Carnatul afumat se taie in bucati potrivite si se caleste impreuna cu ceapa 1-2min
  3. Cartofii taiati cubulete ceva mai mari si boiaua se pun peste carnat si se amesteca de cateva ori
  4. Se adauga apa fierbinte cat sa acopere cartofii si se lasa la fiert
  5. Cand tocanita a inceput sa fiarba pregatim galustele de faina
  6. Se bate oul intreg cu furculita si un praf de sare, se toarna faina si se amesteca bine pana compozitia nu mai prezinta cocoloase, compozitia nu trebuie sa fie nici prea tare nici prea moale, daca oul este mai mare mai puneti putina faina
  7. Cu o lingurita umezita in apa rece se pun galustele la fiert, nu luati mult aluat pe lingurita, in timpul fierberii galustele vor creste destul de mult
  8. Se potriveste tocanita de sare se pune ardeiul gras curatat de cotor, intreg sau feliat cum va place si se mai lasa la fiert 10-15min

Tocanita de cartofi cu galuste si carnat afumat



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de tocanita de cartofi cu carnat afumat si galuste de faina este o reteta veche si indragita in multe zone ale tarii. Este o mancare cu ingrediente putine, se prepara repede, este satioasa si gustoasa. Mama ne facea acest fel de mancare in special iarna, alaturi de cele mai bune muraturi, cum doar mama mea stie sa le pregateasca. Poate o sa vi se para ciudat dar in unele zone ale tarii, tocanita de cartofi cu carnat afumat si galuste de faina se mananca, cu compot de prune, o combinatie de neinteles pentru multi dar va asigur ca merge de minune pentru ca eu asa o mananc si imi place tare mult.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se caleste ceapa tocata in doua linguri de ulei
  2. Carnatul afumat se taie in bucati potrivite si se caleste impreuna cu ceapa 1-2min
  3. Cartofii taiati cubulete ceva mai mari si boiaua se pun peste carnat si se amesteca de cateva ori
  4. Se adauga apa fierbinte cat sa acopere cartofii si se lasa la fiert
  5. Cand tocanita a inceput sa fiarba pregatim galustele de faina
  6. Se bate oul intreg cu furculita si un praf de sare, se toarna faina si se amesteca bine pana compozitia nu mai prezinta cocoloase, compozitia nu trebuie sa fie nici prea tare nici prea moale, daca oul este mai mare mai puneti putina faina
  7. Cu o lingurita umezita in apa rece se pun galustele la fiert, nu luati mult aluat pe lingurita, in timpul fierberii galustele vor creste destul de mult
  8. Se potriveste tocanita de sare se pune ardeiul gras curatat de cotor, intreg sau feliat cum va place si se mai lasa la fiert 10-15min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile