Tigaie picanta cu carne de vita si legume, vita picanta stir fry. Carnea de vita gatita la wok se pregateste rapid, usor si este foarte gustoasa, ardeiul si ceapa dau un gust deosebit iar sosul de soia cu usturoi vin in completarea aromei, greu de refuzat. Simplu, rapid si gustos pentru pranz sau cina, aceasta mancare cu carne de vita si legume poate fi servita alaturi de cateva garnituri simple, orez basmati, orez simplu fiert sau taietei de orez.
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregatesc ingredientele pentru tigaia picanta cu vita. Carnea de vita se taie in fasii subtiri, ceapa decojita si spalata se toaca marunt, ardeiul gras spalat, curatat de seminte si cotor se taie in fasii mai subtiri
- Separat intr-un pahar sau vas mai mic se prepara un amestec din apa, mustar, sos de soia, usturoi tocat si amidon alimentar
- Intr-o tigaie wok sau tigaie mai adanca se pune uleiul la incins, cand uleiul este bine incins se pune carnea de vita, aceasta se tine pe foc cateva minute bune sau pana cand isi schimba culoarea, apoi se scoate pe un platou
- In aceeasi tigaie se pune ceapa la calit, daca este nevoie se mai adauga putin ulei, ceapa se caleste 3-4min, apoi se pun la calit pentru 2-3min si ardeii taiati in fasii mai subtiri
- Peste ceapa si ardei se adauga carnea, se amesteca bine de cateva ori apoi se toarna amestecul pregatit in prealabil, frunza de dafin, fulgi de chili, sare si piper se pune dupa gust
- Se acopera tigaia cu capac si se lasa la fiert aprox 20min, timp in care la nevoie se adauga putina apa
- Se opreste focul, se presara cateva seminte de susan si mancarea poate fi servita alaturi de orez simplu fiert, orez basmati sau paste din orez
Tigaie picanta cu carne de vita si legume
- Portii: 3
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 35min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Tigaie picanta cu carne de vita si legume, vita picanta stir fry. Carnea de vita gatita la wok se pregateste rapid, usor si este foarte gustoasa, ardeiul si ceapa dau un gust deosebit iar sosul de soia cu usturoi vin in completarea aromei, greu de refuzat. Simplu, rapid si gustos pentru pranz sau cina, aceasta mancare cu carne de vita si legume poate fi servita alaturi de cateva garnituri simple, orez basmati, orez simplu fiert sau taietei de orez.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregatesc ingredientele pentru tigaia picanta cu vita. Carnea de vita se taie in fasii subtiri, ceapa decojita si spalata se toaca marunt, ardeiul gras spalat, curatat de seminte si cotor se taie in fasii mai subtiri
- Separat intr-un pahar sau vas mai mic se prepara un amestec din apa, mustar, sos de soia, usturoi tocat si amidon alimentar
- Intr-o tigaie wok sau tigaie mai adanca se pune uleiul la incins, cand uleiul este bine incins se pune carnea de vita, aceasta se tine pe foc cateva minute bune sau pana cand isi schimba culoarea, apoi se scoate pe un platou
- In aceeasi tigaie se pune ceapa la calit, daca este nevoie se mai adauga putin ulei, ceapa se caleste 3-4min, apoi se pun la calit pentru 2-3min si ardeii taiati in fasii mai subtiri
- Peste ceapa si ardei se adauga carnea, se amesteca bine de cateva ori apoi se toarna amestecul pregatit in prealabil, frunza de dafin, fulgi de chili, sare si piper se pune dupa gust
- Se acopera tigaia cu capac si se lasa la fiert aprox 20min, timp in care la nevoie se adauga putina apa
- Se opreste focul, se presara cateva seminte de susan si mancarea poate fi servita alaturi de orez simplu fiert, orez basmati sau paste din orez
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Vita