Supa gulas de vita gulyasleves

Vita 214 Ultima actualizare: Nov 19, 2022 Creat: Nov 19, 2022
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Supa gulas cu carne de vita sau gulyasleves, cu galuste si cartofi. Un preparat specific bucatariei maghiare, cu multa boia, chimen si legume. Usor picanta, aromata si satioasa, mancare cu carne de vita care noua ne place tare mult si pe care o servim de fiecare data cu mare pofta.

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa gulas, gulyasleves
  • Ingrediente pentru galuste

Mod de preparare

  1. Carnea de vita se fierbe separat pentru 10min, se scoate de la fiert si se taie in cubulete mici
  2. Separat intr-o cratita mai mare, se caleste ceapa impreuna cu usturoiul timp de cateva minute, se adauga carnea de vita, rosia taiata cubulete, sarea, piperul, boiaua de ardei, frunza de dafin si 2 lingurite de chimen, se amesteca de cateva ori apoi se adaua 2L de apa fierbinte
  3. Supa gulas se lasa la fiert pana cand carnea de vita este aproape fiarta, intre timp se mai adauga apa fierbinte daca este nevoie
  4. Pentru galuste se face un aluat din faina, ou si sare, aluatul pentru galuste se framanta pana cand devine omogen si neted, apoi se intinde putin cu sucitorul si se taie in fasii, (in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat), se formeaza bilute mici apoi se lasa la uscat
  5. Cand carnea de vita este aproape fiarta se adauga 2,5-3L de apa fierbinte, cand a inceput sa fiarba, se pune ardeiul gras curatat de cotor, taiat in jumatate, morcovul, patrunjelul si telina, se lasa la fiert 10min, apoi se pun cartofii taiati cubulete, in ultimele 10-15min se pun la fiert galustele impreuna cu frunzele de telina
  6. Cand supa gulas cu carne de vita, gulyasleves este gata se opreste focul si se presara frunze de patrunjel

Supa gulas de vita gulyasleves



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Supa gulas cu carne de vita sau gulyasleves, cu galuste si cartofi. Un preparat specific bucatariei maghiare, cu multa boia, chimen si legume. Usor picanta, aromata si satioasa, mancare cu carne de vita care noua ne place tare mult si pe care o servim de fiecare data cu mare pofta.

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Carnea de vita se fierbe separat pentru 10min, se scoate de la fiert si se taie in cubulete mici
  2. Separat intr-o cratita mai mare, se caleste ceapa impreuna cu usturoiul timp de cateva minute, se adauga carnea de vita, rosia taiata cubulete, sarea, piperul, boiaua de ardei, frunza de dafin si 2 lingurite de chimen, se amesteca de cateva ori apoi se adaua 2L de apa fierbinte
  3. Supa gulas se lasa la fiert pana cand carnea de vita este aproape fiarta, intre timp se mai adauga apa fierbinte daca este nevoie
  4. Pentru galuste se face un aluat din faina, ou si sare, aluatul pentru galuste se framanta pana cand devine omogen si neted, apoi se intinde putin cu sucitorul si se taie in fasii, (in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat), se formeaza bilute mici apoi se lasa la uscat
  5. Cand carnea de vita este aproape fiarta se adauga 2,5-3L de apa fierbinte, cand a inceput sa fiarba, se pune ardeiul gras curatat de cotor, taiat in jumatate, morcovul, patrunjelul si telina, se lasa la fiert 10min, apoi se pun cartofii taiati cubulete, in ultimele 10-15min se pun la fiert galustele impreuna cu frunzele de telina
  6. Cand supa gulas cu carne de vita, gulyasleves este gata se opreste focul si se presara frunze de patrunjel

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Vita

Newsletter

Fii la curent cu noutatile