Sunca fiarta din ciolan afumat de porc pentru masa de Paste

Porc 4523 Ultima actualizare: Nov 03, 2020 Creat: Oct 10, 2019
  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 3h
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Cand se apropie sarbatorile de Paste primul gand care imi vine in minte cand ma gandesc la mancarea pe care urmeaza sa o pregatesc este aceasta sunca fiarta din ciolan afumat de porc. Nu stiu daca neaparat este o reteta anume pentru acest preparat, cred ca fiecare o pregateste dupa gusturile familiei. Eu prefer sa o prepar cat mai simplu fara prea multe condimente. Servita ca aperitiv pentru masa de Paste se potriveste perfect alaturi de multe alte preparate nelipsite de pe masa noastra intr-o zi de mare sarbatoare.

Ingrediente

  • Optional

Mod de preparare

  1. Intr-o oala mai mare se pune la fiert ciolanul afumat de porc impreuna cu boabele de piper si frunza de dafin in timpul fierberii se ia spuma de cate ori este nevoie si grasimea
  2. Cand carnea se desface de pe oase se scoate ciolanul si se taie bucati mai mici, carnea trebuie sa fie cat de cat fierbinte, ca sa puteti sa o presati mai bine, daca ciolanul are multa grasime aceasta poate fi indepartata sau nu, depinde cum va place
  3. Carnea astfel taiata se pune in membrana colagenica legata strans la un capat si tinuta in prealabil 10-15min in apa putin mai calduta, apoi legata strans si la celalalt capat si pusa la frigider pentru 12h
  4. Pentru acelasi preparat, carnea fiarta se poate pune intr-o tava pentru chec acoperita in prealabil cu folie alimentara, pentru o tava va ajung 2 ciolane de porc
  5. Asezati bucatile de carne in tava, acoperiti carnea cu folie apoi puneti o greutate pe toata suprafata tavii ca sa presati cat mai bine, tava se tine la frigider pentru 12h
  6. Sunca fiarta din ciolan afumat de porc se serveste rece, cu branza, rosii, hrean si ceapa verde

Sunca fiarta din ciolan afumat de porc pentru masa de Paste



  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 3h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Cand se apropie sarbatorile de Paste primul gand care imi vine in minte cand ma gandesc la mancarea pe care urmeaza sa o pregatesc este aceasta sunca fiarta din ciolan afumat de porc. Nu stiu daca neaparat este o reteta anume pentru acest preparat, cred ca fiecare o pregateste dupa gusturile familiei. Eu prefer sa o prepar cat mai simplu fara prea multe condimente. Servita ca aperitiv pentru masa de Paste se potriveste perfect alaturi de multe alte preparate nelipsite de pe masa noastra intr-o zi de mare sarbatoare.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o oala mai mare se pune la fiert ciolanul afumat de porc impreuna cu boabele de piper si frunza de dafin in timpul fierberii se ia spuma de cate ori este nevoie si grasimea
  2. Cand carnea se desface de pe oase se scoate ciolanul si se taie bucati mai mici, carnea trebuie sa fie cat de cat fierbinte, ca sa puteti sa o presati mai bine, daca ciolanul are multa grasime aceasta poate fi indepartata sau nu, depinde cum va place
  3. Carnea astfel taiata se pune in membrana colagenica legata strans la un capat si tinuta in prealabil 10-15min in apa putin mai calduta, apoi legata strans si la celalalt capat si pusa la frigider pentru 12h
  4. Pentru acelasi preparat, carnea fiarta se poate pune intr-o tava pentru chec acoperita in prealabil cu folie alimentara, pentru o tava va ajung 2 ciolane de porc
  5. Asezati bucatile de carne in tava, acoperiti carnea cu folie apoi puneti o greutate pe toata suprafata tavii ca sa presati cat mai bine, tava se tine la frigider pentru 12h
  6. Sunca fiarta din ciolan afumat de porc se serveste rece, cu branza, rosii, hrean si ceapa verde

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile