Steak de vita la cuptor cu sos de rosii, ardei si cartofi, reteta de vita la cuptor. Cum se face carnea de vita la cuptor? Carne de vita inabusita la cuptor cu rondele de cartofi. Steak la cuptor cu ingrediente simple si la indemana, un preparat gustos si satios pentru pranz sau cina. Retete cu carne de vita.
Mod de preparare
- Pentru aceasta reteta avem nevoie de o tigaie mai adanca si un vas termorezistent
- Feliile din carne de vita se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr- o tigaie mai adanca se pune uleiul la incalzit, apoi se aseaza carnea. Carnea de vita se tine in tigaie aprox 1-2min pe fiecare parte, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent, eu am folosit o oala de fonta cu capac
- Usturoiul, ceapa decojita si spalata, ardeiul spalat si curatat de seminte si cotor se taie in felii ceva mai grosute. Legumele se calesc pentru 5-6min in aceeasi tigaie, apoi se aseaza peste carnea din vas
- Cartofii spalati si decojiti se taie in felii cu grosimea de 0,5cm, apoi se aseaza peste ceapa si ardei
- Pentru sosul de rosii, apa impreuna cu passata sau conserva de rosii se toarna in tigaie si se lasa la fiert cateva minute, timp in care se pune sare dupa gust, apoi se toarna in vas peste cartofi
- La final se presara cimbru uscat peste cartofi, se acopera vasul cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C. In galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Carnea de vita se tine la cuptor aprox 2h, timp in care se verifica, daca sosul de rosii a scazut prea mult se toarna apa fierbinte la marginea vasului
Steak de vita la cuptor cu sos de rosii si cartofi
- Portii: 2
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 2h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Steak de vita la cuptor cu sos de rosii, ardei si cartofi, reteta de vita la cuptor. Cum se face carnea de vita la cuptor? Carne de vita inabusita la cuptor cu rondele de cartofi. Steak la cuptor cu ingrediente simple si la indemana, un preparat gustos si satios pentru pranz sau cina. Retete cu carne de vita.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru aceasta reteta avem nevoie de o tigaie mai adanca si un vas termorezistent
- Feliile din carne de vita se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr- o tigaie mai adanca se pune uleiul la incalzit, apoi se aseaza carnea. Carnea de vita se tine in tigaie aprox 1-2min pe fiecare parte, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent, eu am folosit o oala de fonta cu capac
- Usturoiul, ceapa decojita si spalata, ardeiul spalat si curatat de seminte si cotor se taie in felii ceva mai grosute. Legumele se calesc pentru 5-6min in aceeasi tigaie, apoi se aseaza peste carnea din vas
- Cartofii spalati si decojiti se taie in felii cu grosimea de 0,5cm, apoi se aseaza peste ceapa si ardei
- Pentru sosul de rosii, apa impreuna cu passata sau conserva de rosii se toarna in tigaie si se lasa la fiert cateva minute, timp in care se pune sare dupa gust, apoi se toarna in vas peste cartofi
- La final se presara cimbru uscat peste cartofi, se acopera vasul cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C. In galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Carnea de vita se tine la cuptor aprox 2h, timp in care se verifica, daca sosul de rosii a scazut prea mult se toarna apa fierbinte la marginea vasului
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Vita