Sos de spanac cu lapte si usturoi

Sosuri 1446 Ultima actualizare: Feb 07, 2020 Creat: Jan 05, 2020
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 12min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Imi place sosul de spanac servit simplu cu cartofi natur sau cu oua ochiuri este la fel de bun. Cand Cristi avea 8 luni am inceput sa-i pregatesc sos de spanac cu faina rumenita si lapte fara usturoi. Ceva mai tarziu am pus si usturoi si atunci a inceput sa-i placa si mai mult, de atunci sosul de spanac este in meniul nostru saptamanal. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o tigaie se pune faina la rumenit pentru 1min, faina trebuie sa isi schimbe foarte putin culoarea , nu trebuie tinuta mult pe foc deoarece devine amara. Faina se lasa in tigaie la racit
  2. Spanacul spalat in 3-4 ape se pune la oparit pentru 2-3min
  3. Spanacul oparit se pune la scurs intr-o strecuratoare si se lasa cateva minute bune la racit. Cu ajutorul palmelor stoarcem spanacul de apa si il punem pe un tocator, se toaca cu un cutit bine ascutit
  4. In tigaia cu faina se pune laptele rece, la inceput punem 200-300ml lapte amestecam bine compozitia cu telul sau cu o lingura de lemn pana cand amestecul nu mai prezinta cocoloase, apoi turnam si restul de lapte amestecam de cateva ori, punem spanacul tocat, usturoiul si pornim focul
  5. Sosul de spanac se fierbe 7min, timp in care vom amesteca incontinuu, condimentam cu sare dupa gust
  6. Cand sosul este gata oprim focul si punem untul, amestecam de doua trei ori sau pana cand untul este topit

Sos de spanac cu lapte si usturoi



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 12min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Imi place sosul de spanac servit simplu cu cartofi natur sau cu oua ochiuri este la fel de bun. Cand Cristi avea 8 luni am inceput sa-i pregatesc sos de spanac cu faina rumenita si lapte fara usturoi. Ceva mai tarziu am pus si usturoi si atunci a inceput sa-i placa si mai mult, de atunci sosul de spanac este in meniul nostru saptamanal. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o tigaie se pune faina la rumenit pentru 1min, faina trebuie sa isi schimbe foarte putin culoarea , nu trebuie tinuta mult pe foc deoarece devine amara. Faina se lasa in tigaie la racit
  2. Spanacul spalat in 3-4 ape se pune la oparit pentru 2-3min
  3. Spanacul oparit se pune la scurs intr-o strecuratoare si se lasa cateva minute bune la racit. Cu ajutorul palmelor stoarcem spanacul de apa si il punem pe un tocator, se toaca cu un cutit bine ascutit
  4. In tigaia cu faina se pune laptele rece, la inceput punem 200-300ml lapte amestecam bine compozitia cu telul sau cu o lingura de lemn pana cand amestecul nu mai prezinta cocoloase, apoi turnam si restul de lapte amestecam de cateva ori, punem spanacul tocat, usturoiul si pornim focul
  5. Sosul de spanac se fierbe 7min, timp in care vom amesteca incontinuu, condimentam cu sare dupa gust
  6. Cand sosul este gata oprim focul si punem untul, amestecam de doua trei ori sau pana cand untul este topit

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Sosuri

Newsletter

Fii la curent cu noutatile