Sos de marar cu lapte si unt

Sosuri 1557 Ultima actualizare: Feb 06, 2020 Creat: Jan 29, 2020
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 5min
  • Timp de gatit: 10min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Ingredientul principal al acestui sos este mararul. Nu toata lumea agreeaza acest condiment, nu prea inteleg de ce, dar nici nu ma obosesc prea tare sa inteleg deoarece gusturile nu se discuta nu-i asa? La noi in casa mama ne facea destul de des, la cina sau la pranz si il serveam alaturi de cativa cartofi fierti si oua ochiuri. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Mararul proaspat se spala si se toaca marunt
  2. Intr-o craticioara punem faina, adaugam laptele rece treptat, amestecam cu telul pana cand compozitia nu mai prezinta cocoloase
  3. Punem craticioara pe foc, adaugam mararul si lasam la fiert la foc potrivit, timp in care se amesteca destul de des, potrivim sosul de sare si piper
  4. Sosul de marar se fierbe 10min
  5. Oprim focul punem otetul, zaharul si untul
  6. Sosul de marar se serveste cald, de aceea este bine ca atunci cand sosul este gata ori il acoperiti cu o folie alimentara ori dupa ce ati pus zaharul si otetul puneti untul taiat cubulete mici care se vor topi si vor preintampina formarea unei pojghite

Sos de marar cu lapte si unt



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 5min
  • Timp de gatit: 10min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Ingredientul principal al acestui sos este mararul. Nu toata lumea agreeaza acest condiment, nu prea inteleg de ce, dar nici nu ma obosesc prea tare sa inteleg deoarece gusturile nu se discuta nu-i asa? La noi in casa mama ne facea destul de des, la cina sau la pranz si il serveam alaturi de cativa cartofi fierti si oua ochiuri. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Mararul proaspat se spala si se toaca marunt
  2. Intr-o craticioara punem faina, adaugam laptele rece treptat, amestecam cu telul pana cand compozitia nu mai prezinta cocoloase
  3. Punem craticioara pe foc, adaugam mararul si lasam la fiert la foc potrivit, timp in care se amesteca destul de des, potrivim sosul de sare si piper
  4. Sosul de marar se fierbe 10min
  5. Oprim focul punem otetul, zaharul si untul
  6. Sosul de marar se serveste cald, de aceea este bine ca atunci cand sosul este gata ori il acoperiti cu o folie alimentara ori dupa ce ati pus zaharul si otetul puneti untul taiat cubulete mici care se vor topi si vor preintampina formarea unei pojghite

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Sosuri

Newsletter

Fii la curent cu noutatile