Snitel vienez din carne de vita, reteta de snitel pane pufos in crusta de pesmet. Cum se face snitelul pane, ingrediente pentru snitel de vita. Pentru aceasta reteta am folosit nuca de vita Black Angus iar feliile din carne de vita au fost taiate la o grosime de 4,5mm, grosimea ideala pentru un snitel vienez. Pentru prajirea snitelelor am folosit untura de porc dar la fel de bine se poate folosi ulei de floarea soarelui, unt sau amestec din untura/unt, unt/ulei in proportii egale. Snitelul vienez poate fi servit alaturi de cartofi natur ori salata de cruditati la alegere. Cum se face snitelul vienez?
Mod de preparare
- Carnea de vita pentru snitele se feliaza la o grosime de 4,5mm. Se ia o felie de carne de vita se acopera cu o folie de plastic mai rezistenta si se bate cu batatorul pentru carne pe ambele parti fara sa strivim carnea
- Carnea de vita se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti apoi se aseaza pe un platou
- Se pregatesc si restul de ingrediente pentru prajirea snitelelor, vom folosi 3 recipiente, in functie de marimea feliilor de carne de vita, farfurie plata sau vas de yena pentru faina si pesmet, pentru oul batut impreuna cu un praf de sare se foloseste o farfurie sau vas mai adanc
- Se ia felia de carne de vita, se trece prin faina, se scutura putin excesul de faina, apoi se trece prin oul batut, in final se da prin pesmet fara sa presam carnea
- Feliile din carne de vita pentru snitel trecute prin faina, ou batut si pesmet se aseaza una langa cealalta pe o hartie de copt sau o tava mai mare
- Intre timp intr-o tigaie mai adanca se pune untura de porc la topit, cand untura este bine incinsa (se poate face testul cu lingura de lemn), se pun snitele din carne de vita la prajit, daca snitelele sunt mai mici se pot praji mai multe fara sa le inghesuim, daca snitelele sunt mai mari acestea se prajesc rand pe rand, un snitel o data. Indiferent de grasimea folosita la prajire aceasta trebuie sa fie din abundenta, cam de 3-4 degete, astfel snitelele plutesc in grasime si se gatesc mai rapid
- Dupa ce am pus snitelul la prajit in tigaie, deasupra se toarna grasime incinsa cu o lingura, asa cum se procedeeaza de exemplu la gogosi
- Snitelele din carne de vita se prajesc 2min pe fiecare parte apoi se scot pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime
Snitel vienez
- Portii: 6
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Snitel vienez din carne de vita, reteta de snitel pane pufos in crusta de pesmet. Cum se face snitelul pane, ingrediente pentru snitel de vita. Pentru aceasta reteta am folosit nuca de vita Black Angus iar feliile din carne de vita au fost taiate la o grosime de 4,5mm, grosimea ideala pentru un snitel vienez. Pentru prajirea snitelelor am folosit untura de porc dar la fel de bine se poate folosi ulei de floarea soarelui, unt sau amestec din untura/unt, unt/ulei in proportii egale. Snitelul vienez poate fi servit alaturi de cartofi natur ori salata de cruditati la alegere. Cum se face snitelul vienez?
Ingrediente
Mod de preparare
- Carnea de vita pentru snitele se feliaza la o grosime de 4,5mm. Se ia o felie de carne de vita se acopera cu o folie de plastic mai rezistenta si se bate cu batatorul pentru carne pe ambele parti fara sa strivim carnea
- Carnea de vita se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti apoi se aseaza pe un platou
- Se pregatesc si restul de ingrediente pentru prajirea snitelelor, vom folosi 3 recipiente, in functie de marimea feliilor de carne de vita, farfurie plata sau vas de yena pentru faina si pesmet, pentru oul batut impreuna cu un praf de sare se foloseste o farfurie sau vas mai adanc
- Se ia felia de carne de vita, se trece prin faina, se scutura putin excesul de faina, apoi se trece prin oul batut, in final se da prin pesmet fara sa presam carnea
- Feliile din carne de vita pentru snitel trecute prin faina, ou batut si pesmet se aseaza una langa cealalta pe o hartie de copt sau o tava mai mare
- Intre timp intr-o tigaie mai adanca se pune untura de porc la topit, cand untura este bine incinsa (se poate face testul cu lingura de lemn), se pun snitele din carne de vita la prajit, daca snitelele sunt mai mici se pot praji mai multe fara sa le inghesuim, daca snitelele sunt mai mari acestea se prajesc rand pe rand, un snitel o data. Indiferent de grasimea folosita la prajire aceasta trebuie sa fie din abundenta, cam de 3-4 degete, astfel snitelele plutesc in grasime si se gatesc mai rapid
- Dupa ce am pus snitelul la prajit in tigaie, deasupra se toarna grasime incinsa cu o lingura, asa cum se procedeeaza de exemplu la gogosi
- Snitelele din carne de vita se prajesc 2min pe fiecare parte apoi se scot pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Vita