- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 2h
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Shepherd's pie sau Placinta pastorului, mancare cu carne tocata si piure de cartofi cu branza la cuptor. O reteta simpla si plina de arome, usor de realizat pentru pranz sau cina. Carne de vita sau miel intr-un sos delicios de legume acoperita cu piure de cartofi si coapta la cuptor.
Mod de preparare
- Ceapa si morcovul decojite si spalate in prealabil se taie in cubulete mici. Intr-o tigaie mai mare sau cratita se pune uleiul la incins, se adauga legumele taiate si se calesc 2-3min la foc mic. Peste legumele calite se adauga carnea de vita macinata. Carnea de vita se caleste pana cand isi schimba culoare, aprox 7min, se adauga faina, pasta de rosii, usturoiul zdrobit si cimbrul, se amesteca de cateva ori apoi se adauga apa fierbinte, sare si piper se pune dupa gust, se lasa la fiert la foc mic, mazarea se adauga in ultimele 10min. Carnea de vita se tine pe foc aprox 1h si 30min sau pana cand aceasta este fiarta si sosul devine consistent
- Intre timp cartofii taiati cubulete se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii fierti se scurg de apa apoi se se zdrobesc fin cat sunt fierbinti impreuna cu untul, laptele si branza data pe razatoarea cu gauri mari, sare si piper se pune dupa gust iar la final se adauga galbenusul
- Se preincalzeste cuptorul la 200°C
- Carnea de vita se pune intr-un vas termorezistent din ceramica sau yena, cu dimensiunea de 33x22cm, apoi se niveleaza. Piureul de cartofi se pune din loc in loc peste carne, se niveleaza uniform. Optional se poate face un decor cu ajutorul unei furculite
- Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 25min pana cand piureul se rumeneste frumos, apoi se scoate de la cuptor si se lasa la racit aprox 25min
Placinta pastorului - mancare cu carne tocata la cuptor
- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 2h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Shepherd's pie sau Placinta pastorului, mancare cu carne tocata si piure de cartofi cu branza la cuptor. O reteta simpla si plina de arome, usor de realizat pentru pranz sau cina. Carne de vita sau miel intr-un sos delicios de legume acoperita cu piure de cartofi si coapta la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
- Ceapa si morcovul decojite si spalate in prealabil se taie in cubulete mici. Intr-o tigaie mai mare sau cratita se pune uleiul la incins, se adauga legumele taiate si se calesc 2-3min la foc mic. Peste legumele calite se adauga carnea de vita macinata. Carnea de vita se caleste pana cand isi schimba culoare, aprox 7min, se adauga faina, pasta de rosii, usturoiul zdrobit si cimbrul, se amesteca de cateva ori apoi se adauga apa fierbinte, sare si piper se pune dupa gust, se lasa la fiert la foc mic, mazarea se adauga in ultimele 10min. Carnea de vita se tine pe foc aprox 1h si 30min sau pana cand aceasta este fiarta si sosul devine consistent
- Intre timp cartofii taiati cubulete se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii fierti se scurg de apa apoi se se zdrobesc fin cat sunt fierbinti impreuna cu untul, laptele si branza data pe razatoarea cu gauri mari, sare si piper se pune dupa gust iar la final se adauga galbenusul
- Se preincalzeste cuptorul la 200°C
- Carnea de vita se pune intr-un vas termorezistent din ceramica sau yena, cu dimensiunea de 33x22cm, apoi se niveleaza. Piureul de cartofi se pune din loc in loc peste carne, se niveleaza uniform. Optional se poate face un decor cu ajutorul unei furculite
- Se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 25min pana cand piureul se rumeneste frumos, apoi se scoate de la cuptor si se lasa la racit aprox 25min
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Vita