Sarmalute din carne de porc in foi de varza murata cu afumatura

Porc 1522 Ultima actualizare: Oct 27, 2019 Creat: Oct 02, 2019
  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 40min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Sarmale in foi de varza murata si carne de porc nelipsite de sarbatori dar nu numai, sunt un preparat foarte apreciat de familia mea. Eu pun si putina afumatura pentru un plus de aroma si gust. Servite cu mamaliguta si smantana sau doar cu smantana sunt un preparat complet, extrem de gustos.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Caleste ceapa tocata si orezul in cele 2 linguri de ulei cand vezi ca orezul devine usor sticlos pune boiaua de ardei dulce, amesteca de cateva ori si opreste focul, lasa compozitia la racit
  2. Amesteca, carnea tocata cu compozitia de orez pune sare dupa gust
  3. Cat timp carnea se odihneste putin pregateste foile de varza si pune apa la fiert, vei avea nevoie de ea cand vei pune sarmalele la fiert
  4. Impacheteaza cu grija sarmalele astfel incat sa fii sigura ca la fierbere nu se vor desface
  5. Cladeste sarmalutele in oala, cand ai terminat pune afumatura deasupra, boabele de piper, frunza de dafin si cimbrul, acopera sarmalutele si afumatura cu o mana buna de varza tocata
  6. Toarna apa fierbinte peste sarmale si lasa-le la fiert la foc potrivit pentru aproximativ 2h 30min

Sarmalute din carne de porc in foi de varza murata cu afumatura



  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 40min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Sarmale in foi de varza murata si carne de porc nelipsite de sarbatori dar nu numai, sunt un preparat foarte apreciat de familia mea. Eu pun si putina afumatura pentru un plus de aroma si gust. Servite cu mamaliguta si smantana sau doar cu smantana sunt un preparat complet, extrem de gustos.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Caleste ceapa tocata si orezul in cele 2 linguri de ulei cand vezi ca orezul devine usor sticlos pune boiaua de ardei dulce, amesteca de cateva ori si opreste focul, lasa compozitia la racit
  2. Amesteca, carnea tocata cu compozitia de orez pune sare dupa gust
  3. Cat timp carnea se odihneste putin pregateste foile de varza si pune apa la fiert, vei avea nevoie de ea cand vei pune sarmalele la fiert
  4. Impacheteaza cu grija sarmalele astfel incat sa fii sigura ca la fierbere nu se vor desface
  5. Cladeste sarmalutele in oala, cand ai terminat pune afumatura deasupra, boabele de piper, frunza de dafin si cimbrul, acopera sarmalutele si afumatura cu o mana buna de varza tocata
  6. Toarna apa fierbinte peste sarmale si lasa-le la fiert la foc potrivit pentru aproximativ 2h 30min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile