Sarmalute din carne de porc in foi de varza dulce

Porc 4327 Ultima actualizare: Oct 12, 2019 Creat: Oct 03, 2019
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 1h
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Varianta putin mai dulce a sarmalutelor in foi de varza murata, reteta de sarmalute in foi de varza dulce eu o prepar in special vara, cand varza proaspata si rosiile mari si dulci sunt nelipsite de pe tarabele din piata. Afumatura, smantana si adeiul iute sunt ingredientele care nu trebuie sa va lipseasca pentru ca meniul sa fie complet.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o oala mai incapatoare puneti apa la fiert, nu puneti foarte multa apa, cam pe jumatate
  2. Spalati varza, aruncati frunzele ofilite si scoateti cotorul
  3. Puneti varza la oparit, in timp ce opariti varza este bine sa o intoarceti des astfel frunzele se vor desface usor
  4. Asezati frunzele pe un platou la racit, frunzele mai mici le tocati si le veti folosi la final
  5. Taiati nervurile mai groase de la fiecare frunza
  6. Ceapa tocata se caleste in ulei se adauga orezul spalat, boiaua si se mai caleste 2-3 min
  7. Cand compozitia de orez, ceapa si boia este rece se pune peste carnea tocata si se framanta
  8. Separat intr-o oala se fierbe si se prepara o zeama din apa si bulion, apa si rosii tocate sau apa si pasta de rosii ce aveti la indemana sau ce va place, condimentati cu sare si putin zahar lasati la foc mic
  9. Asezati sarmalutele in oala, puneti printre sarmalute boabe de piper, frunza de dafin, cimbru, slaninuta afumata si acoperiti totul cu varza tocata
  10. Turnati zeama fierbinte peste sarmalute, zeama trebuie sa acopere sarmalutele si lasati la fiert la foc mic cel putin 2h 30min
  11. Serviti cu smantana si ardei iute.

Sarmalute din carne de porc in foi de varza dulce



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 1h
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Varianta putin mai dulce a sarmalutelor in foi de varza murata, reteta de sarmalute in foi de varza dulce eu o prepar in special vara, cand varza proaspata si rosiile mari si dulci sunt nelipsite de pe tarabele din piata. Afumatura, smantana si adeiul iute sunt ingredientele care nu trebuie sa va lipseasca pentru ca meniul sa fie complet.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o oala mai incapatoare puneti apa la fiert, nu puneti foarte multa apa, cam pe jumatate
  2. Spalati varza, aruncati frunzele ofilite si scoateti cotorul
  3. Puneti varza la oparit, in timp ce opariti varza este bine sa o intoarceti des astfel frunzele se vor desface usor
  4. Asezati frunzele pe un platou la racit, frunzele mai mici le tocati si le veti folosi la final
  5. Taiati nervurile mai groase de la fiecare frunza
  6. Ceapa tocata se caleste in ulei se adauga orezul spalat, boiaua si se mai caleste 2-3 min
  7. Cand compozitia de orez, ceapa si boia este rece se pune peste carnea tocata si se framanta
  8. Separat intr-o oala se fierbe si se prepara o zeama din apa si bulion, apa si rosii tocate sau apa si pasta de rosii ce aveti la indemana sau ce va place, condimentati cu sare si putin zahar lasati la foc mic
  9. Asezati sarmalutele in oala, puneti printre sarmalute boabe de piper, frunza de dafin, cimbru, slaninuta afumata si acoperiti totul cu varza tocata
  10. Turnati zeama fierbinte peste sarmalute, zeama trebuie sa acopere sarmalutele si lasati la fiert la foc mic cel putin 2h 30min
  11. Serviti cu smantana si ardei iute.

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile