Rulouri de vita la cuptor cu rosii si vin, umplute cu morcov si ardei gras. Pulpa de vita taiata in felii subtiri pentru snitel, mini rulade gustoase si fragede, in sos de rosii. Aceste rulouri din carne de vita pot fi servite alaturi de cateva garnituri simple, piure de cartofi, orez basmati, orez simplu fiert sau cartofi natur. Cum se fac rulourile de vita?
Mod de preparare
- Morcovul si ardeiul gras se taie in fasii lungi, se calculeaza 1 fasie de morcov si 4 fasii de ardei/rulou
- Feliile din pulpa de vita se bat cu batatorul pentru snitele, se presara sare si piper. Fasiile de morcov si ardei se pun la margine si se ruleaza strans, apoi se fixeaza cu o tepuse din inox pentru frigarui sau cu o scobitoare, in galeria de poze de mai sus se poate observa cum am procedat
- Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins, se aseaza rulourile din carne de vita, acestea se tin in tigaie 1-2min pe fiecare parte apoi se scot pe o farfurie
- In aceeasi tigaie se caleste pentru 2-3min ceapa tocata, se toarna 150ml vin rosu sec, acesta se lasa 2-3min ca sa se evapore alcoolul, apoi se adauga rosiile din conserva si apa
- Cand sosul incepe sa fiarba se pune sare, piper dupa gust, usturoi presat si o lingurita de zahar
- Sosul obtinut se toarna intr-un vas termorezistent, apoi se aseaza rulourile din carne de vita, se acopera vasul cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C
- Rulourile de vita cu rosii si vin se tin la cuptor aprox 1h si 30min, timp in care la nevoie se mai poate adauga putina apa calduta
- La servire se presara patrunjel verde tocat
Rulori de vita la cuptor cu rosii si vin
- Portii: 3
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 2h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Rulouri de vita la cuptor cu rosii si vin, umplute cu morcov si ardei gras. Pulpa de vita taiata in felii subtiri pentru snitel, mini rulade gustoase si fragede, in sos de rosii. Aceste rulouri din carne de vita pot fi servite alaturi de cateva garnituri simple, piure de cartofi, orez basmati, orez simplu fiert sau cartofi natur. Cum se fac rulourile de vita?
Ingrediente
Mod de preparare
- Morcovul si ardeiul gras se taie in fasii lungi, se calculeaza 1 fasie de morcov si 4 fasii de ardei/rulou
- Feliile din pulpa de vita se bat cu batatorul pentru snitele, se presara sare si piper. Fasiile de morcov si ardei se pun la margine si se ruleaza strans, apoi se fixeaza cu o tepuse din inox pentru frigarui sau cu o scobitoare, in galeria de poze de mai sus se poate observa cum am procedat
- Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins, se aseaza rulourile din carne de vita, acestea se tin in tigaie 1-2min pe fiecare parte apoi se scot pe o farfurie
- In aceeasi tigaie se caleste pentru 2-3min ceapa tocata, se toarna 150ml vin rosu sec, acesta se lasa 2-3min ca sa se evapore alcoolul, apoi se adauga rosiile din conserva si apa
- Cand sosul incepe sa fiarba se pune sare, piper dupa gust, usturoi presat si o lingurita de zahar
- Sosul obtinut se toarna intr-un vas termorezistent, apoi se aseaza rulourile din carne de vita, se acopera vasul cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C
- Rulourile de vita cu rosii si vin se tin la cuptor aprox 1h si 30min, timp in care la nevoie se mai poate adauga putina apa calduta
- La servire se presara patrunjel verde tocat
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Vita