Rasol de vita inabusit la cuptor cu vin si usturoi, friptura din carne de vita, frageda si suculenta. O reteta extrem de simpla si foarte usor de pregatit cu ingrediente simple si la indemana. Vin alb sec, ceapa, usturoi, cimbru sunt cateva ingrediente necesare pentru o friptura gustoasa la cuptor, servita alaturi de garnituri simple, la alegere, cartofi aurii, piure de cartofi, salata asortata, cartofi natur cu putin unt si patrunjel verde tocat.
Pofta buna si spor la lucru!
Rasol de vita inabusit la cuptor cu vin si usturoi
- Portii: 2
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 3h
- Calorii: -
- Dificultate:
Mediu
Rasol de vita inabusit la cuptor cu vin si usturoi, friptura din carne de vita, frageda si suculenta. O reteta extrem de simpla si foarte usor de pregatit cu ingrediente simple si la indemana. Vin alb sec, ceapa, usturoi, cimbru sunt cateva ingrediente necesare pentru o friptura gustoasa la cuptor, servita alaturi de garnituri simple, la alegere, cartofi aurii, piure de cartofi, salata asortata, cartofi natur cu putin unt si patrunjel verde tocat.
Pofta buna si spor la lucru!
Ingrediente
Mod de preparare
- Modul de preparare pentru aceasta friptura de vita, frageda si suculenta la cuptor, este foarte simplu. Pentru inceput se preincalzeste cuptorul la 200°C, program cu ventilatie la cuptorul electric. Se pregateste ceapa, usturoiul si telina apio. Ceapa decojita si spalata se taie in felii nu foarte subtiri, usturoiul decojit se taie in jumatate, telina apio spalata se taie in felii mai grosute, apoi se aseaza pe o farfurie si se lasa deoparte
- Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incins, rasolul de vita condimentat pe ambele parti cu sare si piper se tavaleste prin faina, apoi se pune in tigaie. Feliile de carne de vita se tin in tigaie 1-2min pe fiecare parte, apoi se scot si se aseaza intr-un vas termorezistent
- In aceeasi tigaie se caleste ceapa, usturoiul si telina apio, la nevoie se mai adauga putin ulei, legumele se calesc 4-5min la foc potrivit sau pana cand se inmoaie putin, apoi se toarna 100ml de vin alb sec, acesta se lasa sa dea cateva clocote, 4-5min, se toarna supa de vita, de legume sau apa calda, se lasa pe foc cateva minute, timp in care se adauga cimbru uscat si sare dupa gust, apoi se toarna peste carnea de vita din vas, se pune si frunza de dafin
- Se acopera vasul termorezistent cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 200°C
- Rasolul de vita inabusit cu vin si usturoi se tine la cuptor aprox 2h si 30min
- Pentru rumenire, se ia capacul de la vas si se mai tine la cuptor aprox 10-15min