Racituri, piftie de curcan

Curcan 2777 Ultima actualizare: May 21, 2020 Creat: Nov 20, 2019
  • Portii: 14 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 4h
  • Dificultate: Greu
Tiparire

Reteta de racituri sau piftie de curcan este o reteta pe care o stiu de la mama mea. In pragul sarbatorilor de iarna mama ne facea cele mai bune racituri de curcan si de porc. Preferatele mele sunt insa cele de curcan mult mai usoare si fara grasimi spre deosebire de raciturile de porc. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o oala mai incapatoare punem carnea de curcan si zarzavaturile intregi, spalate si curatate
  2. Adaugam apa rece cat sa acopere carnea cam de trei degete, pentru cantitatea de carne de mai sus eu am pus aprox 3,5l apa, punem de la inceput si o lingurita de sare
  3. Pornim aragazul si reducem focul la minim
  4. Spumam raciturile de cate ori este nevoie daca dorim ca raciturile noastre sa fie limpezi
  5. Raciturile se fierb 4h la foc foarte mic, sau pana cand carnea cade de pe oase
  6. Scoatem carnea pe un platou, morcovii fierti ii putem folosi la ornat de restul legumelor fierte nu avem nevoie
  7. In zeama de la racituri punem usturoiul zdrobit si sare dupa gust, lasam zeama vreo 10-15min cu usturoiul in ea
  8. Intre timp dezosam carnea si o taiem in bucati potrivite, pielea fiarta si oasele le aruncam
  9. Pregatim vasele in care urmeaza sa punem raciturile, punem pe fundul fiecarui vas bucati mici de morcovi si cate o frunza mica de patrunjel sau ornati asa cum va place
  10. Punem carnea de curcan si turnam zeama strecurata cat sa acopere carnea sau daca va place puteti lasa usturoiul dar atunci zeama trebuie strecurata inainte de a pune usturoiul tocat
  11. Daca folositi gelatina, puneti gelatina hidratata la incalzit pe baie de aburi, luati 2 polonice de zeama si puneti peste gelatina apoi turnati totul in oala, amestecati bine de cateva ori

Racituri, piftie de curcan



  • Portii: 14 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 4h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Greu

Reteta de racituri sau piftie de curcan este o reteta pe care o stiu de la mama mea. In pragul sarbatorilor de iarna mama ne facea cele mai bune racituri de curcan si de porc. Preferatele mele sunt insa cele de curcan mult mai usoare si fara grasimi spre deosebire de raciturile de porc. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o oala mai incapatoare punem carnea de curcan si zarzavaturile intregi, spalate si curatate
  2. Adaugam apa rece cat sa acopere carnea cam de trei degete, pentru cantitatea de carne de mai sus eu am pus aprox 3,5l apa, punem de la inceput si o lingurita de sare
  3. Pornim aragazul si reducem focul la minim
  4. Spumam raciturile de cate ori este nevoie daca dorim ca raciturile noastre sa fie limpezi
  5. Raciturile se fierb 4h la foc foarte mic, sau pana cand carnea cade de pe oase
  6. Scoatem carnea pe un platou, morcovii fierti ii putem folosi la ornat de restul legumelor fierte nu avem nevoie
  7. In zeama de la racituri punem usturoiul zdrobit si sare dupa gust, lasam zeama vreo 10-15min cu usturoiul in ea
  8. Intre timp dezosam carnea si o taiem in bucati potrivite, pielea fiarta si oasele le aruncam
  9. Pregatim vasele in care urmeaza sa punem raciturile, punem pe fundul fiecarui vas bucati mici de morcovi si cate o frunza mica de patrunjel sau ornati asa cum va place
  10. Punem carnea de curcan si turnam zeama strecurata cat sa acopere carnea sau daca va place puteti lasa usturoiul dar atunci zeama trebuie strecurata inainte de a pune usturoiul tocat
  11. Daca folositi gelatina, puneti gelatina hidratata la incalzit pe baie de aburi, luati 2 polonice de zeama si puneti peste gelatina apoi turnati totul in oala, amestecati bine de cateva ori

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Curcan

Newsletter

Fii la curent cu noutatile