Reteta de racituri sau piftie de curcan este o reteta pe care o stiu de la mama mea. In pragul sarbatorilor de iarna mama ne facea cele mai bune racituri de curcan sau de porc. Preferatele mele sunt insa cele de curcan mult mai usoare si fara grasimi spre deosebire de raciturile de porc.
Mod de preparare
- Intr-o oala mai incapatoare punem carnea de curcan spalata in prealabil si zarzavaturile intregi, spalate si curatate
- Adaugam apa rece cat sa acopere carnea cam de trei degete, pentru cantitatea de carne de mai sus eu am pus aprox 3,5l apa, punem de la inceput si o lingurita de sare
- Pornim aragazul si reducem focul la minim
- Spumam raciturile de cate ori este nevoie daca dorim ca raciturile sa fie limpezi, condimentam cu sare dupa gust
- Raciturile se fierb 4h la foc foarte mic, sau pana cand carnea cade de pe oase
- Scoatem carnea pe un platou si zarzavatul fiert, morcovii se pot folosi la ornat de restul legumelor fierte nu avem nevoie
- In zeama de la racituri punem usturoiul zdrobit, lasam zeama vreo 10-15min cu usturoiul in ea
- Intre timp dezosam carnea si o taiem bucati potrivite, pielea si oasele nu le folosim
- Pregatim vasele in care urmeaza sa punem raciturile, punem pe fundul fiecarui vas bucati mici de morcovi si cate o frunza mica de patrunjel sau ornati asa cum va place
- Punem carnea de curcan si turnam zeama strecurata cat sa acopere carnea sau daca va place puteti lasa usturoiul dar atunci zeama trebuie strecurata inainte de a pune usturoiul tocat
- Daca folositi gelatina, puneti gelatina hidratata la incalzit pe baie de aburi, luati 2 polonice de zeama si puneti peste gelatina apoi turnati totul in oala, amestecati bine de cateva ori, apoi turnati in vasele pregatite
Racituri, piftie de curcan
- Portii: 14
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 4h
- Calorii: -
- Dificultate:
Greu
Reteta de racituri sau piftie de curcan este o reteta pe care o stiu de la mama mea. In pragul sarbatorilor de iarna mama ne facea cele mai bune racituri de curcan sau de porc. Preferatele mele sunt insa cele de curcan mult mai usoare si fara grasimi spre deosebire de raciturile de porc.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-o oala mai incapatoare punem carnea de curcan spalata in prealabil si zarzavaturile intregi, spalate si curatate
- Adaugam apa rece cat sa acopere carnea cam de trei degete, pentru cantitatea de carne de mai sus eu am pus aprox 3,5l apa, punem de la inceput si o lingurita de sare
- Pornim aragazul si reducem focul la minim
- Spumam raciturile de cate ori este nevoie daca dorim ca raciturile sa fie limpezi, condimentam cu sare dupa gust
- Raciturile se fierb 4h la foc foarte mic, sau pana cand carnea cade de pe oase
- Scoatem carnea pe un platou si zarzavatul fiert, morcovii se pot folosi la ornat de restul legumelor fierte nu avem nevoie
- In zeama de la racituri punem usturoiul zdrobit, lasam zeama vreo 10-15min cu usturoiul in ea
- Intre timp dezosam carnea si o taiem bucati potrivite, pielea si oasele nu le folosim
- Pregatim vasele in care urmeaza sa punem raciturile, punem pe fundul fiecarui vas bucati mici de morcovi si cate o frunza mica de patrunjel sau ornati asa cum va place
- Punem carnea de curcan si turnam zeama strecurata cat sa acopere carnea sau daca va place puteti lasa usturoiul dar atunci zeama trebuie strecurata inainte de a pune usturoiul tocat
- Daca folositi gelatina, puneti gelatina hidratata la incalzit pe baie de aburi, luati 2 polonice de zeama si puneti peste gelatina apoi turnati totul in oala, amestecati bine de cateva ori, apoi turnati in vasele pregatite
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Curcan