- Portii: 2
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Piure de conopida cu spanac si parmezan, delicios si usor de preparat. Garnitura perfecta pentru diferite fripturi sau carne la gratar, mult mai gustos decat clasicul piure de cartofi. Pentru aceasta reteta eu am folosit o cantitate destul de mica de unt, in functie de preferinte si gust, se poate folosi mai mult unt. Recomand si reteta simpla de Piure de conopida cu parmezan
Mod de preparare
- Conopida se desface in bucati mai mici apoi se spala in apa rece
- Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare, cand apa a inceput sa fiarba se pune conopida, cand conopida este bine patrunsa se scoate de la fiert si se lasa la scurs intr-o strecuratoare
- Cat timp conopida se raceste putin se pregateste spanacul, intr-o tigaie incinsa se pune untul la topit, apoi se adauga spanacul bine spalat impreuna cu usturoiul tocat sau taiat in felii subtiri. spanacul se tine pe foc 3-4min nu mai mult
- In vasul de la robot se pune spanacul si conopida si se macina 2-3min sau pana cand se obtine un piure. Consistenta unui piure fin si cremos se obtine in functie de timpul selectat la robot
- Compozitia pentru piure se transfera in alt vas apoi se adauga parmezanul razuit fin, piper si sare se pune dupa gust, se amesteca bine de cateva ori cu o lingura pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate
Piure de conopida cu spanac si parmezan
- Portii: 2
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Piure de conopida cu spanac si parmezan, delicios si usor de preparat. Garnitura perfecta pentru diferite fripturi sau carne la gratar, mult mai gustos decat clasicul piure de cartofi. Pentru aceasta reteta eu am folosit o cantitate destul de mica de unt, in functie de preferinte si gust, se poate folosi mai mult unt. Recomand si reteta simpla de Piure de conopida cu parmezan
Ingrediente
Mod de preparare
- Conopida se desface in bucati mai mici apoi se spala in apa rece
- Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare, cand apa a inceput sa fiarba se pune conopida, cand conopida este bine patrunsa se scoate de la fiert si se lasa la scurs intr-o strecuratoare
- Cat timp conopida se raceste putin se pregateste spanacul, intr-o tigaie incinsa se pune untul la topit, apoi se adauga spanacul bine spalat impreuna cu usturoiul tocat sau taiat in felii subtiri. spanacul se tine pe foc 3-4min nu mai mult
- In vasul de la robot se pune spanacul si conopida si se macina 2-3min sau pana cand se obtine un piure. Consistenta unui piure fin si cremos se obtine in functie de timpul selectat la robot
- Compozitia pentru piure se transfera in alt vas apoi se adauga parmezanul razuit fin, piper si sare se pune dupa gust, se amesteca bine de cateva ori cu o lingura pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Fara carne