- Portii: 3
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Reteta de pilaf cu ciuperci este o reteta simpla si gustoasa care se face usor, rapid si poate fi servit atat ca fel principal cat si ca garnitura. Ciupercile proaspete sunt de preferat deoarece au un gust mult mai aromat spre deosebire de cele din conserva. Pentru acest preparat am folosit orez simplu si ciuperci champignon brune dar se pot folosi orice ciuperci preferati, de asemenea puteti folosi orez special pentru pilaf, orez cu bob lung sau orez arborio. Recomand si reteta de orez cu ciuperci la conserva de Orez basmati cu ciuperci
Spor la lucru si pofta buna!
Mod de preparare
- Ciupercile bine spalate se taie in felii subtiri apoi se calesc 5min in uleiul incins
- Separat se caleste ceapa taiata in cubulete mici, peste ceapa calita se adauga orezul spalat in doua, trei ape. Orezul se caleste la foc potrivit 1-2min sau pana cand devine translucid, peste orez se adauga ciupercile calite si apa fierbinte, se amesteca bine de cateva ori si se lasa la fiert la foc potrivit, sare si piper se pune dupa gust
- Cand orezul este aproape fiert si mai are putina zeama se opreste focul, se presara frunze tocate de patrunjel si se acopera cratita cu capac
- Parmezanul poate fi presarat cand se opreste focul sau la servire in farfurie
Pilaf de orez cu ciuperci
- Portii: 3
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de pilaf cu ciuperci este o reteta simpla si gustoasa care se face usor, rapid si poate fi servit atat ca fel principal cat si ca garnitura. Ciupercile proaspete sunt de preferat deoarece au un gust mult mai aromat spre deosebire de cele din conserva. Pentru acest preparat am folosit orez simplu si ciuperci champignon brune dar se pot folosi orice ciuperci preferati, de asemenea puteti folosi orez special pentru pilaf, orez cu bob lung sau orez arborio. Recomand si reteta de orez cu ciuperci la conserva de Orez basmati cu ciuperci
Spor la lucru si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Ciupercile bine spalate se taie in felii subtiri apoi se calesc 5min in uleiul incins
- Separat se caleste ceapa taiata in cubulete mici, peste ceapa calita se adauga orezul spalat in doua, trei ape. Orezul se caleste la foc potrivit 1-2min sau pana cand devine translucid, peste orez se adauga ciupercile calite si apa fierbinte, se amesteca bine de cateva ori si se lasa la fiert la foc potrivit, sare si piper se pune dupa gust
- Cand orezul este aproape fiert si mai are putina zeama se opreste focul, se presara frunze tocate de patrunjel si se acopera cratita cu capac
- Parmezanul poate fi presarat cand se opreste focul sau la servire in farfurie
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Fara carne