Orez basmati cu ciuperci

Fara carne 1829 Ultima actualizare: Jul 25, 2020 Creat: Feb 24, 2020
  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 5min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Orez basmati cu ciuperci, o mancare simpla dar gustoasa care poate fi preparata la pranz sau la cina. Am reusit sa termin cina in mai putin de 15min, gatind ciupercile si orezul in acelasi timp. Pentru un plus de savoarea orezul se poate fierbe in supa de legume iar ciupercile pot fi calite in unt. Alegerea va apartine!

Pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru orez
  • Ingrediente pentru ciuperci

Mod de preparare

  1. Se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se adauga orezul si 1/2lingurita sare
  2. Orezul basmati se fierbe aprox 11min
  3. Se scoate orezul de la fiert si se pune la scurs intr-o strecuratoare
  4. Ciupercile scurse de apa se calesc pentru cateva min in 2-3 linguri de ulei impreuna cu ceapa si ardeiul capia taiat cubulete, se adauga apa(100ml) si se lasa la fiert 10min, sare si piper negru macinat se pune dupa gust
  5. Peste ciupercile gatite se adauga orezul fiert si strecurat si se amesteca de cateva ori, se pune capacacul si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire

Orez basmati cu ciuperci



  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 5min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Orez basmati cu ciuperci, o mancare simpla dar gustoasa care poate fi preparata la pranz sau la cina. Am reusit sa termin cina in mai putin de 15min, gatind ciupercile si orezul in acelasi timp. Pentru un plus de savoarea orezul se poate fierbe in supa de legume iar ciupercile pot fi calite in unt. Alegerea va apartine!

Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se adauga orezul si 1/2lingurita sare
  2. Orezul basmati se fierbe aprox 11min
  3. Se scoate orezul de la fiert si se pune la scurs intr-o strecuratoare
  4. Ciupercile scurse de apa se calesc pentru cateva min in 2-3 linguri de ulei impreuna cu ceapa si ardeiul capia taiat cubulete, se adauga apa(100ml) si se lasa la fiert 10min, sare si piper negru macinat se pune dupa gust
  5. Peste ciupercile gatite se adauga orezul fiert si strecurat si se amesteca de cateva ori, se pune capacacul si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile