Piept de porc la cuptor

Porc 2485 Ultima actualizare: Dec 02, 2022 Creat: Dec 02, 2022
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta simpla de friptura de porc, frageda si suculenta, piept de porc cu soric, carne fara os la cuptor in oala de fonta. Piept de porc la cuptor cu legume, friptura simpla, gustoasa din carne de porc cu soric servita alaturi de garnituri simple, piure de cartofi, diferite salate asortate pentru un pranz delicios si satios.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas mai mic, se face un amestec din sare, piper macinat si boia de ardei dulce
  2. Cu un cutit foarte bine ascutit se taie soricul de porc in diagonala la o distanta de 1,5-2cm, in forma de romburi. Nu se fac taieturi foarte adanci, se taie doar soricul nu si carnea
  3. Se ia amestecul de condimente pregatit in prealabil si se presara peste bucata de carne de porc, astfel incat sa ajunga pe toate partile
  4. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi se pune pieptul de porc, acesta se tine doar cateva minute pe fiecare parte cat sa formeze usor o crusta
  5. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  6. Se transfera carnea de porc in vasul pentru cuptor(eu am folosi o oala de fonta cu capac), se toarna uleiul din tigaie, legumele curatate, spalate si taiate in bucati mai mari acestea se pun pe langa carne. Se adauga frunzele de dafin si boabele de piper apoi se toarna apa fierbinte la marginea vasului. Pentru a obtine o friptura de porc la cuptor frageda si suculenta indicat ar fi sa folositi un vas cu capac, fie tava din inox cu capac, vas de yena sau oala de fonta
  7. Pieptul de porc se tine la cuptor aprox 2h si 30min, in ultime 10-15min, se ia capacul, se unge carnea cu putina zeama din vas si se lasa sa se rumeneasca frumos

Piept de porc la cuptor



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta simpla de friptura de porc, frageda si suculenta, piept de porc cu soric, carne fara os la cuptor in oala de fonta. Piept de porc la cuptor cu legume, friptura simpla, gustoasa din carne de porc cu soric servita alaturi de garnituri simple, piure de cartofi, diferite salate asortate pentru un pranz delicios si satios.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas mai mic, se face un amestec din sare, piper macinat si boia de ardei dulce
  2. Cu un cutit foarte bine ascutit se taie soricul de porc in diagonala la o distanta de 1,5-2cm, in forma de romburi. Nu se fac taieturi foarte adanci, se taie doar soricul nu si carnea
  3. Se ia amestecul de condimente pregatit in prealabil si se presara peste bucata de carne de porc, astfel incat sa ajunga pe toate partile
  4. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi se pune pieptul de porc, acesta se tine doar cateva minute pe fiecare parte cat sa formeze usor o crusta
  5. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  6. Se transfera carnea de porc in vasul pentru cuptor(eu am folosi o oala de fonta cu capac), se toarna uleiul din tigaie, legumele curatate, spalate si taiate in bucati mai mari acestea se pun pe langa carne. Se adauga frunzele de dafin si boabele de piper apoi se toarna apa fierbinte la marginea vasului. Pentru a obtine o friptura de porc la cuptor frageda si suculenta indicat ar fi sa folositi un vas cu capac, fie tava din inox cu capac, vas de yena sau oala de fonta
  7. Pieptul de porc se tine la cuptor aprox 2h si 30min, in ultime 10-15min, se ia capacul, se unge carnea cu putina zeama din vas si se lasa sa se rumeneasca frumos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile