Piept de curcan in sos de smantana cu parmezan

Curcan 644 Ultima actualizare: Jun 21, 2020 Creat: Jun 21, 2020
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 45min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Pieptul de curcan poate fi preparat in mai multe feluri de la simple snitele sau cordon bleu la diferite tocanite. Reteta de mai jos vine in ajutorul celor care iubesc preparatele din carne de curcan. Este un  preparat foarte apreciat in familia noastra, servit alaturi de o mamaliguta fierbinte sau un piure de cartofi sau chiar paste, poate constitui un fel principal copios pentru  masa de pranz.

Pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru sos
  • In plus

Mod de preparare

  1. Pieptul de curcan se spala sub un jet de apa rece, se taie cubulete si se caleste in ulei pana cand carnea devine alba
  2. Se adauga cimbrul, boiaua si se mai caleste aprox 1min, se toarna apa fierbinte(300ml) si se lasa la fiert, cand a inceput sa fiarba se pune sare si piper dupa gust
  3. Pieptul de curcan se fierbe aprox 30min se ia de pe foc si se acopera cratita cu capac
  4. Pentru sos, topim untul intr-o tigaie sau o craticioara mai mica, adaugam apa si lasam la fiert, cand apa a inceput sa fiarba punem parmezanul razuit, sarea, piperul, usturoiul granulat si smantana, fierbem sosul 4-5min
  5. Turnam sosul de smantana si parmezan peste pieptul de curcan, pornim focul si lasam la fiert aprox 10min sau pana cand observam ca smantana s-a ingrosat suficient
  6. Frunzele tocate de patrunjel proaspat se pun cand mancarea este gata

Piept de curcan in sos de smantana cu parmezan



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 45min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Pieptul de curcan poate fi preparat in mai multe feluri de la simple snitele sau cordon bleu la diferite tocanite. Reteta de mai jos vine in ajutorul celor care iubesc preparatele din carne de curcan. Este un  preparat foarte apreciat in familia noastra, servit alaturi de o mamaliguta fierbinte sau un piure de cartofi sau chiar paste, poate constitui un fel principal copios pentru  masa de pranz.

Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pieptul de curcan se spala sub un jet de apa rece, se taie cubulete si se caleste in ulei pana cand carnea devine alba
  2. Se adauga cimbrul, boiaua si se mai caleste aprox 1min, se toarna apa fierbinte(300ml) si se lasa la fiert, cand a inceput sa fiarba se pune sare si piper dupa gust
  3. Pieptul de curcan se fierbe aprox 30min se ia de pe foc si se acopera cratita cu capac
  4. Pentru sos, topim untul intr-o tigaie sau o craticioara mai mica, adaugam apa si lasam la fiert, cand apa a inceput sa fiarba punem parmezanul razuit, sarea, piperul, usturoiul granulat si smantana, fierbem sosul 4-5min
  5. Turnam sosul de smantana si parmezan peste pieptul de curcan, pornim focul si lasam la fiert aprox 10min sau pana cand observam ca smantana s-a ingrosat suficient
  6. Frunzele tocate de patrunjel proaspat se pun cand mancarea este gata

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Curcan

Newsletter

Fii la curent cu noutatile