- Portii: 3
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Pide turcesti cu branza sau pizza turceasca cu mozzarella si crema de branza Philadelphia in forma de barcuta. Aceste pide turcesti se prepara usor iar umplutura variaza in functie de preferinte, carne tocata, legume sau branza. Un fel de pizza care seamana mai mult cu niste placinte umplute diferite branzeturi la alegere cu aluat pufos care se lucreaza foarte usor, frumos rumenite si apetisante.
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune apa calduta, zaharul si drojdia uscata, se amesteca de cateva ori apoi se adauga faina, sarea si uleiul de masline. Aluatul pentru pide se framanta 10min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Aluatul pentru pizza turceasca se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
- Dupa acest timp, aluatul se imparte in 3 bucati egale, aprox 130g/buc
- Fiecare bucata de aluat se modeleaza in forma de bila, apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa la odihnit 15min la temperatura camerei
- Se ia cate o bila de aluat si se intinde cu sucitorul in forma ovala de aprox 30-32cm lungime, apoi se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Aluatul se unge cu ulei de masline apoi se aduc marginile spre interior si se ruleza de doua ori, presand usor, la capete se formeaza unghiuri ascutite, dand forma specifica de barcuta, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- In spatiile create se pune umplutura, crema de branza se intinde cat mai uniform, apoi se pune mozzarella data pe razatoarea cu gauri mari iar la final se presara putina boia de ardei dulce
- Pidele se coc 20min la 220°C in cuptorul preincalzit, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Pide turcesti cu branza-pizza turceasca
- Portii: 3
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Pide turcesti cu branza sau pizza turceasca cu mozzarella si crema de branza Philadelphia in forma de barcuta. Aceste pide turcesti se prepara usor iar umplutura variaza in functie de preferinte, carne tocata, legume sau branza. Un fel de pizza care seamana mai mult cu niste placinte umplute diferite branzeturi la alegere cu aluat pufos care se lucreaza foarte usor, frumos rumenite si apetisante.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune apa calduta, zaharul si drojdia uscata, se amesteca de cateva ori apoi se adauga faina, sarea si uleiul de masline. Aluatul pentru pide se framanta 10min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Aluatul pentru pizza turceasca se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
- Dupa acest timp, aluatul se imparte in 3 bucati egale, aprox 130g/buc
- Fiecare bucata de aluat se modeleaza in forma de bila, apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa la odihnit 15min la temperatura camerei
- Se ia cate o bila de aluat si se intinde cu sucitorul in forma ovala de aprox 30-32cm lungime, apoi se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Aluatul se unge cu ulei de masline apoi se aduc marginile spre interior si se ruleza de doua ori, presand usor, la capete se formeaza unghiuri ascutite, dand forma specifica de barcuta, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- In spatiile create se pune umplutura, crema de branza se intinde cat mai uniform, apoi se pune mozzarella data pe razatoarea cu gauri mari iar la final se presara putina boia de ardei dulce
- Pidele se coc 20min la 220°C in cuptorul preincalzit, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine