Reteta de focaccia cu rosii cherry

Paine 301 Ultima actualizare: Jan 27, 2021 Creat: Jan 27, 2021
  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 2h
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Focaccia este un produs de panificatie specific bucatariei italiene. Moale si pufoasa, reteta pentru aceasta paine este mai mult decat simpla. Uleiul de masline si rosiile cherry coapte dau o savoare deosebita. 

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. Se framanta un aluat mai moale de paine, se unge vasul si aluatul cu putin ulei de masline si se lasa la dospit 60min la temperatura camerei
  2. Ungem vasul pentru copt cu ulei de masline, eu am folosit un vas de ceramica de 26x21x6cm
  3. Punem aluatul dospit in vasul pentru copt, apoi cu ajutorul palmelor prin presare usoara il intindem pe toata suprafata vasului(vezi galeria foto de mai sus), suprafata aluatului se unge cu putin ulei de masline apoi cu ajutorul degetolor se fac cateva gauri mici din loc in loc
  4. Rosiile cherry spalate se taie in jumatate daca sunt mai mari sau se lasa intregi daca sunt mai mici si se pun din loc in loc prin presare usoara. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit 60min la temperatura camerei
  5. Intre timp incalzim cuptorul la 210°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  6. Luam folia alimentara, se presara sare grunjoasa si punem painea la copt pentru 30min

Reteta de focaccia cu rosii cherry



  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 2h
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Focaccia este un produs de panificatie specific bucatariei italiene. Moale si pufoasa, reteta pentru aceasta paine este mai mult decat simpla. Uleiul de masline si rosiile cherry coapte dau o savoare deosebita. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se framanta un aluat mai moale de paine, se unge vasul si aluatul cu putin ulei de masline si se lasa la dospit 60min la temperatura camerei
  2. Ungem vasul pentru copt cu ulei de masline, eu am folosit un vas de ceramica de 26x21x6cm
  3. Punem aluatul dospit in vasul pentru copt, apoi cu ajutorul palmelor prin presare usoara il intindem pe toata suprafata vasului(vezi galeria foto de mai sus), suprafata aluatului se unge cu putin ulei de masline apoi cu ajutorul degetolor se fac cateva gauri mici din loc in loc
  4. Rosiile cherry spalate se taie in jumatate daca sunt mai mari sau se lasa intregi daca sunt mai mici si se pun din loc in loc prin presare usoara. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit 60min la temperatura camerei
  5. Intre timp incalzim cuptorul la 210°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  6. Luam folia alimentara, se presara sare grunjoasa si punem painea la copt pentru 30min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile