Paine de casa tip bagheta

Paine 3343 Ultima actualizare: Dec 18, 2021 Creat: Nov 06, 2021
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 60min
  • Timp de gatit: 40min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Paine de casa tip bagheta, reteta simpla si rapida de baghete de casa. Baghete cu coaja subtire si crocanta, miez pufos usor de facut in casa cu doar cateva ingrediente de baza. Cred ca una dintre cele mai bune retete de paine pe care le-am incercat! Mini baghete de casa pentru sandvisuri umplute cu branzeturi, mezeluri sau unse cu unt gem pentru mic dejun.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 baghete de casa

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune apa calduta, drojdia, zaharul si sarea. Se amesteca, cateva minute pana cand ingredientele sunt complet dizolvate apoi se adauga faina si se incepe framantarea aluatului pentru paine
  2. Aluatul pentru paine se framanta 10min la robot sau cu o lingura de lemn, trebuie sa rezulte un aluat moale si lipicios(vezi galeria de poze de mai sus)
  3. Se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 40min la temperatura camerei
  4. Se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, apoi se asaza pe fundul cuptorului o craticioara cu apa calduta
  5. Pe planul de lucru se presara faina si se rastoarna aluatul
  6. Aluatul pentru baghete se imparte in patru parti egale, puteti folosi cantarul pentru a obtine baghete egale. Fiecare parte de aluat se framanta sub forma unei bile apoi se ia o bucata de aluat si se apasa usor cu palma(aprox 0,7cm, grosimea aluatului), se ruleaza pe lung, astfel se formeaza bagheta. Aluatul se preseaza dupa fiecare rulare, dupa rularea finala se face un fel de tiv prin lipirea aluatului, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
  7. Baghetele se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera cu prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 20min
  8. Dupa 20min, baghetele se cresteaza pe lungime cu un cutit foarte bine ascutit, se ung cu apa rece si se presara putina faina, cernuta printr-o sita mica
  9. Se introduce tava in cuptor, baghetele de casa se coc 35-40min la 200°C, in timpul coacerii craticioara cu apa ramane in cuptor pentru a forma aburi
  10. Cand baghetele sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit pe un grilaj metalic

Paine de casa tip bagheta



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 60min
  • Timp de gatit: 40min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Paine de casa tip bagheta, reteta simpla si rapida de baghete de casa. Baghete cu coaja subtire si crocanta, miez pufos usor de facut in casa cu doar cateva ingrediente de baza. Cred ca una dintre cele mai bune retete de paine pe care le-am incercat! Mini baghete de casa pentru sandvisuri umplute cu branzeturi, mezeluri sau unse cu unt gem pentru mic dejun.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune apa calduta, drojdia, zaharul si sarea. Se amesteca, cateva minute pana cand ingredientele sunt complet dizolvate apoi se adauga faina si se incepe framantarea aluatului pentru paine
  2. Aluatul pentru paine se framanta 10min la robot sau cu o lingura de lemn, trebuie sa rezulte un aluat moale si lipicios(vezi galeria de poze de mai sus)
  3. Se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 40min la temperatura camerei
  4. Se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, apoi se asaza pe fundul cuptorului o craticioara cu apa calduta
  5. Pe planul de lucru se presara faina si se rastoarna aluatul
  6. Aluatul pentru baghete se imparte in patru parti egale, puteti folosi cantarul pentru a obtine baghete egale. Fiecare parte de aluat se framanta sub forma unei bile apoi se ia o bucata de aluat si se apasa usor cu palma(aprox 0,7cm, grosimea aluatului), se ruleaza pe lung, astfel se formeaza bagheta. Aluatul se preseaza dupa fiecare rulare, dupa rularea finala se face un fel de tiv prin lipirea aluatului, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
  7. Baghetele se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera cu prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 20min
  8. Dupa 20min, baghetele se cresteaza pe lungime cu un cutit foarte bine ascutit, se ung cu apa rece si se presara putina faina, cernuta printr-o sita mica
  9. Se introduce tava in cuptor, baghetele de casa se coc 35-40min la 200°C, in timpul coacerii craticioara cu apa ramane in cuptor pentru a forma aburi
  10. Cand baghetele sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit pe un grilaj metalic

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile