- Portii: 1
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 45min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Reteta de paine de casa pentru sandwich, sandvisuri. Paine toast cu miez moale si coaja putin crocanta. Aluat de paine cu ulei de masline. Paine in tava pentru chec.
Mod de preparare
- Ingredientele pentru aluatul de paine se pun in vasul de la robot, apa calduta, drojdia uscata si zaharul, se amesteca bine de cateva ori pana cand drojdia si zaharul sunt complet dizolvate
- Se toarna faina, sarea si uleiul de masline. Aluatul se framanta aprox 10-15min sau pana cand devine elastic, omogen si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila apoi se aseaza intr-un vas curat. Se acopera vasul cu folie alimentara si prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
- Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se intinde cu palmele in forma de patrat, la o grosime de aprox 2cm, apoi se ruleaza iar la final se sigileaza, in galeria de poze de mai sus se poate observa cum am procedat
- Painea formata se aseaza cu partea sigilata in jos, in tava pentru chec unsa in prealabil cu putin ulei de masline si tapetata cu faina, pentru aceasta paine tip sandwich am folosit o tava pentru chec cu dimensiunea de 30x11cm
- Se acopera tava cu folie alimentara, aluatul se lasa la dospit timp de 45min la temperatura camerei
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Se ia folia alimentara si se introduce tava in cuptor. Painea de casa pentru sandwich se coace timp de 45min in cuptorul preincalzit
- Dupa acest timp cand painea este gata si frumos rumenita se scoate tava de la cuptor si se acopera cu un prosop curat de bucatarie pana cand aceasta este complet racita
Paine de casa pentru sandwich
- Portii: 1
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 45min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de paine de casa pentru sandwich, sandvisuri. Paine toast cu miez moale si coaja putin crocanta. Aluat de paine cu ulei de masline. Paine in tava pentru chec.
Ingrediente
Mod de preparare
- Ingredientele pentru aluatul de paine se pun in vasul de la robot, apa calduta, drojdia uscata si zaharul, se amesteca bine de cateva ori pana cand drojdia si zaharul sunt complet dizolvate
- Se toarna faina, sarea si uleiul de masline. Aluatul se framanta aprox 10-15min sau pana cand devine elastic, omogen si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila apoi se aseaza intr-un vas curat. Se acopera vasul cu folie alimentara si prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
- Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se intinde cu palmele in forma de patrat, la o grosime de aprox 2cm, apoi se ruleaza iar la final se sigileaza, in galeria de poze de mai sus se poate observa cum am procedat
- Painea formata se aseaza cu partea sigilata in jos, in tava pentru chec unsa in prealabil cu putin ulei de masline si tapetata cu faina, pentru aceasta paine tip sandwich am folosit o tava pentru chec cu dimensiunea de 30x11cm
- Se acopera tava cu folie alimentara, aluatul se lasa la dospit timp de 45min la temperatura camerei
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Se ia folia alimentara si se introduce tava in cuptor. Painea de casa pentru sandwich se coace timp de 45min in cuptorul preincalzit
- Dupa acest timp cand painea este gata si frumos rumenita se scoate tava de la cuptor si se acopera cu un prosop curat de bucatarie pana cand aceasta este complet racita
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine