Paine de casa cu cartofi

Paine 12819 Ultima actualizare: May 13, 2021 Creat: May 13, 2021
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 2h 15min
  • Timp de gatit: 40min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Paine de casa cu unt si cartofi, o reteta simpla de paine pufoasa tip sandwich, excelenta pentru mic dejun. Paine cu coaja moale si miez pufos numai buna pentru sandwich cald, sau french toast. Pe langa alte ingrediente simple, aluatul pentru aceasta paine contine lapte, unt, oua si cartofi, un aluat imbogatit care ofera un gust si textura aparte. Painea cu cartofi se feliaza usor si are un miros minunat.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru piure
  • Ingrediente pentru aluat

Mod de preparare

  1. Cartofii spalati si decojiti, taiati cubulete se fierb in apa, apoi se strecoara, se zdrobesc ca pentru piure si se amesteca cu untul si laptele rece, trebuie sa rezulte o crema fina dar lichida
  2. Se toarna piureul de cartofi in vasul pentru framantare, urmeaza ouale, zaharul, sarea, drojdia si uleiul de masline, apoi se porneste framantarea, faina se adauga treptat, pana la finalizare. In functie de faina folosita s-ar putea sa nu fie necesar sa puneti toata cantitatea de 650g de faina. Dupa framantare aluatul pentru paine este usor moale si lipicios, se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie sau folie alimentara si se lasa la dospit 60min, la temperatura camerei
  3. Se presara faina pe planul de lucru si se rastoarna aluatul care se imparte in doua parti egale, fiecare parte se apasa cu palmele(vezi galeria de poze de mai sus) apoi se formeaza un rulou
  4. Pentru aceasta paine eu am folosit 2 tavi pentru chec cu dimensiunea 22x12x6cm
  5. Se acopera tavile cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 60min, la temperatura camerei
  6. Painea cu cartofi se coace 40min la 180°C, cuptor preincalzit, programul caldura sus si jos la cuptorul electric

Paine de casa cu cartofi



  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 2h 15min
  • Timp de gatit: 40min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Paine de casa cu unt si cartofi, o reteta simpla de paine pufoasa tip sandwich, excelenta pentru mic dejun. Paine cu coaja moale si miez pufos numai buna pentru sandwich cald, sau french toast. Pe langa alte ingrediente simple, aluatul pentru aceasta paine contine lapte, unt, oua si cartofi, un aluat imbogatit care ofera un gust si textura aparte. Painea cu cartofi se feliaza usor si are un miros minunat.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Cartofii spalati si decojiti, taiati cubulete se fierb in apa, apoi se strecoara, se zdrobesc ca pentru piure si se amesteca cu untul si laptele rece, trebuie sa rezulte o crema fina dar lichida
  2. Se toarna piureul de cartofi in vasul pentru framantare, urmeaza ouale, zaharul, sarea, drojdia si uleiul de masline, apoi se porneste framantarea, faina se adauga treptat, pana la finalizare. In functie de faina folosita s-ar putea sa nu fie necesar sa puneti toata cantitatea de 650g de faina. Dupa framantare aluatul pentru paine este usor moale si lipicios, se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie sau folie alimentara si se lasa la dospit 60min, la temperatura camerei
  3. Se presara faina pe planul de lucru si se rastoarna aluatul care se imparte in doua parti egale, fiecare parte se apasa cu palmele(vezi galeria de poze de mai sus) apoi se formeaza un rulou
  4. Pentru aceasta paine eu am folosit 2 tavi pentru chec cu dimensiunea 22x12x6cm
  5. Se acopera tavile cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 60min, la temperatura camerei
  6. Painea cu cartofi se coace 40min la 180°C, cuptor preincalzit, programul caldura sus si jos la cuptorul electric

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile