Paine de casa coapta in punga pentru friptura, reteta simpla si rapida de paine fara zahar cu miez pufos si coaja crocanta coapta in punga magica. Pungile se gasec in comert sub denumirea de pungi pentru friptura sunt foarte usor de utilizat si rezista la temperaturi mari. Desi in timpul coacerii punga se umfla destul de mult, aceasta nu se inteapa deoarece mentine umiditatea necesara spre deosebire de painea clasica unde aburul este obtinut cu ajutorul unui vas cu apa asezat pe fundul cuptorului.
Mod de preparare
- Se framanta un un aluat din apa calduta, drojdie, faina si sare
- Se da o forma de bila, apoi se lasa la dospit 1h la temperatura camerei, intr-un vas curat acoperit cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie
- Dupa acest timp aluatul se rastoarna pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, se framanta rapid in forma de bila apoi cu o lama sau un cutit bine ascutit se taie painea pe lateral, taietura sa fie de 1-2cm
- Painea astfel formata, se asaza in punga pentru friptura, apoi punga se inchide ermetic cu clips-ul din dotare sau cu o ata pentru copt si se lasa la dospit 20min in tava mare de la cuptor
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220°C la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Tava se pune in cuptor pe nivelul 1 deoarece in timpul coacerii punga se umfla si nu este indicat sa atinga peretii cuptorului
- Painea de casa se coace 35min, apoi se scoate din punga si se lasa la racit pe un gratar metalic
Paine de casa coapta in punga pentru friptura
- Portii: 1
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 35min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Paine de casa coapta in punga pentru friptura, reteta simpla si rapida de paine fara zahar cu miez pufos si coaja crocanta coapta in punga magica. Pungile se gasec in comert sub denumirea de pungi pentru friptura sunt foarte usor de utilizat si rezista la temperaturi mari. Desi in timpul coacerii punga se umfla destul de mult, aceasta nu se inteapa deoarece mentine umiditatea necesara spre deosebire de painea clasica unde aburul este obtinut cu ajutorul unui vas cu apa asezat pe fundul cuptorului.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se framanta un un aluat din apa calduta, drojdie, faina si sare
- Se da o forma de bila, apoi se lasa la dospit 1h la temperatura camerei, intr-un vas curat acoperit cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie
- Dupa acest timp aluatul se rastoarna pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, se framanta rapid in forma de bila apoi cu o lama sau un cutit bine ascutit se taie painea pe lateral, taietura sa fie de 1-2cm
- Painea astfel formata, se asaza in punga pentru friptura, apoi punga se inchide ermetic cu clips-ul din dotare sau cu o ata pentru copt si se lasa la dospit 20min in tava mare de la cuptor
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220°C la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Tava se pune in cuptor pe nivelul 1 deoarece in timpul coacerii punga se umfla si nu este indicat sa atinga peretii cuptorului
- Painea de casa se coace 35min, apoi se scoate din punga si se lasa la racit pe un gratar metalic
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine