Paine de casa coapta in oala de fonta, reteta rapida fara framantare

Paine 654 Ultima actualizare: Jul 07, 2021 Creat: Jul 04, 2021
  • Portii: 1 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 45
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Paine de casa coapta in oala de fonta, reteta rapida de paine fara framantare. O reteta simpla si foarte usor de facut de paine de casa cu miez pufos si coaja crocanta din cateva ingrediente de baza, faina, drojdie, sare si apa. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune faina, drojdia si sarea, se toarna apa calduta, compozitia se amesteca cu o lingura lemn pana cand faina este bine incorporata, aluatul trebuie sa fie moale si lipicios
  2. Se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 3h la temperatura camerei
  3. Se introduce in cuptor oala de fonta cu tot cu capac, cuptorul se incalzeste la 230°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, oala se pune pe nivelul 2
  4. Pe planul de lucru se presara putina faina, se rastoarna aluatul si cu ajutorul unei palete pentru aluat se aduc marginile inspre mijloc dand o forma rotunda aluatului pentru paine, paine astfel formata se transfera pe o hartie de copt(partea de sus cea cu marginile trebuie sa fie pe hartie) apoi se scoate oala din cuptor se pune painea in oala de fonta se acopera cu capac(folositi manusi de protectie) si se coace 30min cu capac si alte 15-20min fara capac. Cat timp painea este la cuptor, temperatura nu se modifica, cuptorul ramane setat la 230°C

Paine de casa coapta in oala de fonta, reteta rapida fara framantare



  • Portii: 1 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 45
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Paine de casa coapta in oala de fonta, reteta rapida de paine fara framantare. O reteta simpla si foarte usor de facut de paine de casa cu miez pufos si coaja crocanta din cateva ingrediente de baza, faina, drojdie, sare si apa. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune faina, drojdia si sarea, se toarna apa calduta, compozitia se amesteca cu o lingura lemn pana cand faina este bine incorporata, aluatul trebuie sa fie moale si lipicios
  2. Se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 3h la temperatura camerei
  3. Se introduce in cuptor oala de fonta cu tot cu capac, cuptorul se incalzeste la 230°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, oala se pune pe nivelul 2
  4. Pe planul de lucru se presara putina faina, se rastoarna aluatul si cu ajutorul unei palete pentru aluat se aduc marginile inspre mijloc dand o forma rotunda aluatului pentru paine, paine astfel formata se transfera pe o hartie de copt(partea de sus cea cu marginile trebuie sa fie pe hartie) apoi se scoate oala din cuptor se pune painea in oala de fonta se acopera cu capac(folositi manusi de protectie) si se coace 30min cu capac si alte 15-20min fara capac. Cat timp painea este la cuptor, temperatura nu se modifica, cuptorul ramane setat la 230°C

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile