Oua umplute cu crema de branza si bacon prajit

Porc 1822 Ultima actualizare: Dec 01, 2023 Creat: Dec 01, 2023
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 8min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Oua umplute cu crema de branza Philadelphia si bacon prajit, aperitiv simplu si rapid pentru sarbatori, evenimente in familie sau diferite ocazii. Aperitiv rece cu oua, branza si bacon extrem de usor de pregatit din cateva ingrediente simple si usor de gasit. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru oua umplute cu crema de branza si bacon
  • Pentru decor

Mod de preparare

  1. Se spala ouale si se aseaza intr-o cratita, se toarna apa rece cat sa le acopere cam de doua degete, apoi se pun la fiert la foc potrivit. Din momentul in care ouale incep sa fiarba se cronometreaza 8min
  2. Dupa acest timp, ouale se scurg de apa clocotita si se tin sub jet de apa rece aprox 1min. Ouale fierte se tin in apa rece aprox 15min, timp in care se schimba apa daca aceasta se incalzeste
  3. Cat timp ouale stau la racit se pregatesc feliile de bacon, acestea se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie incinsa, pana se rumenesc frumos, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime
  4. Ouale fierte si racite se decojesc si se taie in jumatati, se curata de galbenus si se aseaza pe o farfurie
  5. In vasul de la robot se pune crema de branza, boiaua de ardei dulce, baconul prajit, doua galbenusuri fierte, smantana, sare si piper se pune dupa gust. Restul de galbenusuri fierte se pot folosi la diferite salate sau la maioneza facuta in casa
  6. Umplutura pentru oua se macina la robot pana cand se obtine o compozitie ferma, apoi se toarna intr-un pos cu dui zimtat si rand pe rand se vor umple jumatatile de albus fiert pregatit in prealabil. In cazul in care nu aveti robot si pos pentru ornat, compozitia se poate pregati in felul urmator, baconul prajit se toaca foarte marunt cu un cutit bine ascutit, galbenusurile fierte se paseaza fin cu o furculita, iar pentru umplere se poate folosi o lingurita
  7. La final ouale umplute se pot orna cu ardei gras rosu sau capia, verdeata, felii de masline, masline intregi fara samburi sau felii de rosii cherry

Oua umplute cu crema de branza si bacon prajit



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 8min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Oua umplute cu crema de branza Philadelphia si bacon prajit, aperitiv simplu si rapid pentru sarbatori, evenimente in familie sau diferite ocazii. Aperitiv rece cu oua, branza si bacon extrem de usor de pregatit din cateva ingrediente simple si usor de gasit. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se spala ouale si se aseaza intr-o cratita, se toarna apa rece cat sa le acopere cam de doua degete, apoi se pun la fiert la foc potrivit. Din momentul in care ouale incep sa fiarba se cronometreaza 8min
  2. Dupa acest timp, ouale se scurg de apa clocotita si se tin sub jet de apa rece aprox 1min. Ouale fierte se tin in apa rece aprox 15min, timp in care se schimba apa daca aceasta se incalzeste
  3. Cat timp ouale stau la racit se pregatesc feliile de bacon, acestea se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie incinsa, pana se rumenesc frumos, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime
  4. Ouale fierte si racite se decojesc si se taie in jumatati, se curata de galbenus si se aseaza pe o farfurie
  5. In vasul de la robot se pune crema de branza, boiaua de ardei dulce, baconul prajit, doua galbenusuri fierte, smantana, sare si piper se pune dupa gust. Restul de galbenusuri fierte se pot folosi la diferite salate sau la maioneza facuta in casa
  6. Umplutura pentru oua se macina la robot pana cand se obtine o compozitie ferma, apoi se toarna intr-un pos cu dui zimtat si rand pe rand se vor umple jumatatile de albus fiert pregatit in prealabil. In cazul in care nu aveti robot si pos pentru ornat, compozitia se poate pregati in felul urmator, baconul prajit se toaca foarte marunt cu un cutit bine ascutit, galbenusurile fierte se paseaza fin cu o furculita, iar pentru umplere se poate folosi o lingurita
  7. La final ouale umplute se pot orna cu ardei gras rosu sau capia, verdeata, felii de masline, masline intregi fara samburi sau felii de rosii cherry

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile