- Portii: 2
- Timp de preparare: 30min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Dificultate:
Usor
Vizualizare
Tiparire
Reteta de Osso Buco la cuptor, rasol de vita cu os, in sos de legume cu usturoi si patrunjel. Osso buco este o mancare satioasa si gustoasa, plina de arome care se pregateste foarte usor la cuptor sau pe aragaz in functie de preferinte. Osso Buco poate fi servit alaturi de cateva garnituri simple, piure de cartofi, orez simplu sau cartofi natur.
Pofta buna si spor la lucru!
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregatesc legumele, ceapa si telina se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele, usturoiul se toaca marunt iar rosiile proaspete se curata de pielita apoi se taie in cubulete
- Intr-o farfurie se pune faina, rasolul de vita se da prin faina pe ambele parti, separat intr-o cratita mai adanca se pune uleiul la incins
- Rasolul de vita se prajeste usor, 1-2min, pe fiecare parte apoi se scoate de la prajit si se asaza intr-un vas pentru cuptor cu capac, oala de fonta sau vas rezistent pentru cuptor
- In cratita in care am prajit feliile de carne de vita cu os, se pun legumele, la inceput se pune ceapa, usturoiul, telina si morcovul, se amesteca bine de cateva ori, apoi se adauga rosiile, pasta de rosii, 150ml vin rosu sec, apa sau supa de vita fierbinte, frunzele de dafin si cimbru uscat, se lasa la fiert apoi se adauga sare si piper dupa gust, compozitia obtinuta se toarna peste rasolul de vita
- Se acopera vasul cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 2h-30min, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
- Inainte de servire, peste rasolul de vita se presara gremolata
Osso Buco
- Portii: 2
- Timp de preparare: 30min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de Osso Buco la cuptor, rasol de vita cu os, in sos de legume cu usturoi si patrunjel. Osso buco este o mancare satioasa si gustoasa, plina de arome care se pregateste foarte usor la cuptor sau pe aragaz in functie de preferinte. Osso Buco poate fi servit alaturi de cateva garnituri simple, piure de cartofi, orez simplu sau cartofi natur.
Pofta buna si spor la lucru!
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregatesc legumele, ceapa si telina se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele, usturoiul se toaca marunt iar rosiile proaspete se curata de pielita apoi se taie in cubulete
- Intr-o farfurie se pune faina, rasolul de vita se da prin faina pe ambele parti, separat intr-o cratita mai adanca se pune uleiul la incins
- Rasolul de vita se prajeste usor, 1-2min, pe fiecare parte apoi se scoate de la prajit si se asaza intr-un vas pentru cuptor cu capac, oala de fonta sau vas rezistent pentru cuptor
- In cratita in care am prajit feliile de carne de vita cu os, se pun legumele, la inceput se pune ceapa, usturoiul, telina si morcovul, se amesteca bine de cateva ori, apoi se adauga rosiile, pasta de rosii, 150ml vin rosu sec, apa sau supa de vita fierbinte, frunzele de dafin si cimbru uscat, se lasa la fiert apoi se adauga sare si piper dupa gust, compozitia obtinuta se toarna peste rasolul de vita
- Se acopera vasul cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 2h-30min, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
- Inainte de servire, peste rasolul de vita se presara gremolata
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Vita