Mini chifle pentru mini burger

Paine 553 Ultima actualizare: Nov 10, 2024 Creat: Nov 10, 2024
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de mini chifle pentru mini burger. Mini chifle pufoase, potrivite pentru diferite evenimente speciale in familie, chifle moi facute in casa din ingrediente simple, ieftine si usor de gasit. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 33 de bucati, mini chifle
  • In plus pentru uns si presarat

Mod de preparare

  1. Se pregateste o maia din 250ml apa calduta, 30g de zahar, 10g drojdie uscata si 50g de faina. Intr-un vas se toarna apa calduta, se adauga zaharul, drojdia si faina, se amesteca bine de cateva ori pana cand drojdia si zaharul sunt complet dizolvate iar faina nu mai prezinta cocoloase, se acopera vasul cu o farfurie si se lasa la temperatura camerei timp de 15min
  2. Dupa 15min, in vasul pentru framantare se pune faina (900g), sarea, se toarna uleiul, laptele cald si maiaua
  3. Aluatul pentru mini chifle se framanta la robot 10-15min sau pana cand acesta devine elastic, omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila, apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  5. Dupa 1h se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de rulou, ruloul obtinut se taie in jumatate pe lungime. Se ia prima jumatate de aluat si se taie in bucati mici de 50g/bucata. In functie de preferinte se pot taia bucati mai mici, de 45g/buc
  6. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de rulou. Cand toate bucatile de aluat au fost taiate si cantarite, se acopera cu o folie alimentara ca sa nu formeze crusta la suprafata, se ia o bucata de aluat si se framanta in forma de bila si se aseaza in tava, apoi se apasa putin cu palma, se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Din ingredientele de mai sus mie mi-au iesit 33 de chifle iar pentru copt sunt necesare doua tavi mari pentru cuptor, acoperite cu hartie de copt
  7. Cand toate chiflele pentru mini burger au fost formate si asezate in tavi, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  8. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  9. Chiflele pentru mini burger se ung pe toata suprafata cu amestecul obtinut din galbenus si lapte, apoi se presara seminte de susan
  10. Mini chiflele se coc 25min in cuptorul preincalzit, dupa coacere se scoate tava de la cuptor si se acopera cu un prosop curat de bucatarie pana cand chiflele sunt complet racite

Mini chifle pentru mini burger



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de mini chifle pentru mini burger. Mini chifle pufoase, potrivite pentru diferite evenimente speciale in familie, chifle moi facute in casa din ingrediente simple, ieftine si usor de gasit. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se pregateste o maia din 250ml apa calduta, 30g de zahar, 10g drojdie uscata si 50g de faina. Intr-un vas se toarna apa calduta, se adauga zaharul, drojdia si faina, se amesteca bine de cateva ori pana cand drojdia si zaharul sunt complet dizolvate iar faina nu mai prezinta cocoloase, se acopera vasul cu o farfurie si se lasa la temperatura camerei timp de 15min
  2. Dupa 15min, in vasul pentru framantare se pune faina (900g), sarea, se toarna uleiul, laptele cald si maiaua
  3. Aluatul pentru mini chifle se framanta la robot 10-15min sau pana cand acesta devine elastic, omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila, apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  5. Dupa 1h se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de rulou, ruloul obtinut se taie in jumatate pe lungime. Se ia prima jumatate de aluat si se taie in bucati mici de 50g/bucata. In functie de preferinte se pot taia bucati mai mici, de 45g/buc
  6. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de rulou. Cand toate bucatile de aluat au fost taiate si cantarite, se acopera cu o folie alimentara ca sa nu formeze crusta la suprafata, se ia o bucata de aluat si se framanta in forma de bila si se aseaza in tava, apoi se apasa putin cu palma, se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Din ingredientele de mai sus mie mi-au iesit 33 de chifle iar pentru copt sunt necesare doua tavi mari pentru cuptor, acoperite cu hartie de copt
  7. Cand toate chiflele pentru mini burger au fost formate si asezate in tavi, se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  8. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  9. Chiflele pentru mini burger se ung pe toata suprafata cu amestecul obtinut din galbenus si lapte, apoi se presara seminte de susan
  10. Mini chiflele se coc 25min in cuptorul preincalzit, dupa coacere se scoate tava de la cuptor si se acopera cu un prosop curat de bucatarie pana cand chiflele sunt complet racite

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile