Mici de casa-reteta simpla pentru pasta de mici

Vita 2137 Ultima actualizare: Jan 10, 2021 Creat: Jan 10, 2021
  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 45min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Greu
Tiparire

Reteta pentru pasta de mici preparata acasa este foarte simplu si usor de facut pentru cine doreste sa manance ceva gustos si pregatit din ingrediente proaspete si de calitate. In plus la micii pregatiti acasa aveti control asupra gustului si a gradului de prospetime. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se macina carnea, pentru pasta de mici folositi sita cu gauri mari, adaugam condimentele si incepem framantarea compozitiei. Dupa cateva minute se adauga bicarbonatul de sodiu si apa minerala, apa se adauga putin cate putin.
  2. Eu am framantat pasta la robot timp de 30min, la viteza mica
  3. Cand pasta pentru mici este gata se preseaza cu palma pentru a nu ramane goluri de aer, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider intre 12-24h
  4. Modelarea micilor se face cu mainile unse cu putin ulei, eu modelez mititei cu diametru de 3cm
  5. Micii se pun pe gratarul incins si se intorc folosind un cleste pentru gratar.

Mici de casa-reteta simpla pentru pasta de mici



  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 45min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Greu

Reteta pentru pasta de mici preparata acasa este foarte simplu si usor de facut pentru cine doreste sa manance ceva gustos si pregatit din ingrediente proaspete si de calitate. In plus la micii pregatiti acasa aveti control asupra gustului si a gradului de prospetime. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se macina carnea, pentru pasta de mici folositi sita cu gauri mari, adaugam condimentele si incepem framantarea compozitiei. Dupa cateva minute se adauga bicarbonatul de sodiu si apa minerala, apa se adauga putin cate putin.
  2. Eu am framantat pasta la robot timp de 30min, la viteza mica
  3. Cand pasta pentru mici este gata se preseaza cu palma pentru a nu ramane goluri de aer, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider intre 12-24h
  4. Modelarea micilor se face cu mainile unse cu putin ulei, eu modelez mititei cu diametru de 3cm
  5. Micii se pun pe gratarul incins si se intorc folosind un cleste pentru gratar.

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Vita

Newsletter

Fii la curent cu noutatile