Lipii la tigaie cu cartofi, reteta rapida de lipii fara drojdie, moi si pufoase. Cum se fac lipiile la tigaie. Aceste lipii, turte sau placinte, se pregatesc foarte usor din cateva ingrediente simple, fara prea mult efort si pot fi servite cu iaurt, lapte batut, in loc de paine la diferite preparate, unse cu ulei de masline si patrunjel tocat sau alte ierburi aromatice, pot fi umplute cu rosii, ardei, castraveti si branzeturi, ori carne la gratar cu diverse sosuri.
Lipii la tigaie cu cartofi, reteta de lipii fara drojdie
- Portii: 6
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 1h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Lipii la tigaie cu cartofi, reteta rapida de lipii fara drojdie, moi si pufoase. Cum se fac lipiile la tigaie. Aceste lipii, turte sau placinte, se pregatesc foarte usor din cateva ingrediente simple, fara prea mult efort si pot fi servite cu iaurt, lapte batut, in loc de paine la diferite preparate, unse cu ulei de masline si patrunjel tocat sau alte ierburi aromatice, pot fi umplute cu rosii, ardei, castraveti si branzeturi, ori carne la gratar cu diverse sosuri.
Ingrediente
Mod de preparare
- Cartofii spalati si decojiti se taie in cubulete si se pun la fiert pentru aprox 20-25min. Cand cartofii sunt bine patrunsi, se scurg foarte bine de apa si se pun intr-un vas mai adanc
- Peste cartofii fierbinti se toarna laptele rece, cele doua ingrediente se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical tip blender pana cand se obtine o pasta fina. Cat timp pasta sta cateva minute la racorit, se pregatesc si restul de ingrediente pentru lipii fara drojdie
- In vasul in care se framanta aluatul pentru lipii, se pun ingredientele uscate, faina, zaharul si praful de copt apoi se toarna pasta obtinuta din lapte si cartofi
- Aluatul pentru lipii se framanta aprox 10min sau pana cand se obtine un aluat omogen usor lipicios
- Pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, se pune aluatul si se imparte in sase bucati egale, fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila
- Se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul in forma de disc la o grosime de aprox 0,5cm, se procedeaza la fel si cu restul de bile de aluat
- Lipiile se coc la foc potrivit, 2-3min pe fiecare parte, in tigaia incinsa, unsa in prealabil cu putin ulei de masline
- Lipiile coapte se suprapun si se acopera cu un vas mai inalt sau prosop curat de bucatarie ca sa se mentina calde