Lipii la cuptor

Paine 1441 Ultima actualizare: Mar 01, 2023 Creat: Feb 28, 2023
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 6min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Reteta de lipii la cuptor, lipii subtiri si moi. Lipia la cuptor trebuie sa se umfle si sa fie goala in mijloc astfel ca poate fi umpluta cu salata preferata, perfecta si pentru shaorma. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8 lipii

Mod de preparare

  1. Ingredientele lichide se pun intr-un vas impreuna cu drojdia uscata si o lingurita de zahar, se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga faina si sarea
  2. Aluatul pentru lipii se framanta la robot aprox 15min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului, apoi se scoate din vas se framanta in forma de bila si se asaza intr-un vas curat. Se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  3. Dupa 1h se scoate aluatul si se imparte in bucati egale, fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila
  4. Bilele de aluat obtinute se acopera cu un prosop si se lasa 10min la temperatura camerei
  5. Dupa acest timp, se ia o bila si se intinde cu sucitorul in forma de cerc cu o grosime de 0,5cm, se procedeaza la fel si cu restul de bile, iar la final se acopera cu o fata de masa ca sa nu formeze crusta la suprafata
  6. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 250°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, tot acum se pune in cuptor si tava mare de la cuptor
  7. Lipiile se coc pe rand maxim doua in acelasi timp, cu o manusa se scoate doar pe jumatate tava din cuptor apoi pe tava incinsa se pun lipiile la distanta una fata de cealalta
  8. Lipiile se tin in cuptor 5-6min, nu mai mult, acestea se vor umfla apoi se vor rumeni frumos, fiind foarte fierbinti se scot din tava cu o manusa si se acopera cu un prosop curat de bucatarie, pana la servire

Lipii la cuptor



  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 6min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de lipii la cuptor, lipii subtiri si moi. Lipia la cuptor trebuie sa se umfle si sa fie goala in mijloc astfel ca poate fi umpluta cu salata preferata, perfecta si pentru shaorma. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Ingredientele lichide se pun intr-un vas impreuna cu drojdia uscata si o lingurita de zahar, se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga faina si sarea
  2. Aluatul pentru lipii se framanta la robot aprox 15min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului, apoi se scoate din vas se framanta in forma de bila si se asaza intr-un vas curat. Se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  3. Dupa 1h se scoate aluatul si se imparte in bucati egale, fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila
  4. Bilele de aluat obtinute se acopera cu un prosop si se lasa 10min la temperatura camerei
  5. Dupa acest timp, se ia o bila si se intinde cu sucitorul in forma de cerc cu o grosime de 0,5cm, se procedeaza la fel si cu restul de bile, iar la final se acopera cu o fata de masa ca sa nu formeze crusta la suprafata
  6. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 250°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, tot acum se pune in cuptor si tava mare de la cuptor
  7. Lipiile se coc pe rand maxim doua in acelasi timp, cu o manusa se scoate doar pe jumatate tava din cuptor apoi pe tava incinsa se pun lipiile la distanta una fata de cealalta
  8. Lipiile se tin in cuptor 5-6min, nu mai mult, acestea se vor umfla apoi se vor rumeni frumos, fiind foarte fierbinti se scot din tava cu o manusa si se acopera cu un prosop curat de bucatarie, pana la servire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile