Grisine crocante cu unt, grisine de casa din cele mai simple ingrediente. Reteta simpla si rapida de grisine apetisante si usor de facut, aceste grisine pot fi folosite la aperitiv sau cand avem pofta de rontait ceva bun preparat in casa.
Mod de preparare
- Aluatul pentru grisine se framanta cu mana, aprox 10min sau pana cand devine omogen, neted si elastic, la final se framanta in forma de bila apoi se acopera cu vas mai mare si se lasa la temperatura camerei timp de 40min
- Dupa acest timp aluatul se intinde cu sucitorul, in forma de patrat, la o grosime de 0,5cm, apoi se impatura astfel, partea laterala din dreapta se aduce inspre mijloc, se procedeaza la fel si cu partea laterala din stanga, iar partea de jos se suprapune peste cele doua parti laterale
- Se intinde din nou aluatul la o grosime de 0,5cm se impatura la fel ca prima oara, apoi se intinde din nou in forma de patrat cu o grosime de 1cm
- Cu un cutit bine ascutit se taie aluatul in fasii cu o latime de 2cm, apoi se ia fiecare fasie de aluat pentru grisine, cu ajutorul palmelor se formeaza un rulou de 34cm apoi se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se procedeaza la fel pana la finalizare si cu restul de fasii ramase, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Grisinele astfel formate si asezate in tava se taie pe mijloc pentru a forma grisine potrivite ca marime
- Grisinele se coc in cuptorul preincalzit la 170°C, timp de 30min, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Grisine crocante cu unt
- Portii: 3
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Grisine crocante cu unt, grisine de casa din cele mai simple ingrediente. Reteta simpla si rapida de grisine apetisante si usor de facut, aceste grisine pot fi folosite la aperitiv sau cand avem pofta de rontait ceva bun preparat in casa.
Ingrediente
Mod de preparare
- Aluatul pentru grisine se framanta cu mana, aprox 10min sau pana cand devine omogen, neted si elastic, la final se framanta in forma de bila apoi se acopera cu vas mai mare si se lasa la temperatura camerei timp de 40min
- Dupa acest timp aluatul se intinde cu sucitorul, in forma de patrat, la o grosime de 0,5cm, apoi se impatura astfel, partea laterala din dreapta se aduce inspre mijloc, se procedeaza la fel si cu partea laterala din stanga, iar partea de jos se suprapune peste cele doua parti laterale
- Se intinde din nou aluatul la o grosime de 0,5cm se impatura la fel ca prima oara, apoi se intinde din nou in forma de patrat cu o grosime de 1cm
- Cu un cutit bine ascutit se taie aluatul in fasii cu o latime de 2cm, apoi se ia fiecare fasie de aluat pentru grisine, cu ajutorul palmelor se formeaza un rulou de 34cm apoi se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se procedeaza la fel pana la finalizare si cu restul de fasii ramase, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Grisinele astfel formate si asezate in tava se taie pe mijloc pentru a forma grisine potrivite ca marime
- Grisinele se coc in cuptorul preincalzit la 170°C, timp de 30min, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine