Friptura de porc la cuptor cu garnituta de cartofi

Porc 5414 Ultima actualizare: Oct 30, 2019 Creat: Oct 10, 2019
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Friptura de porc la cuptor este o reteta simpla dar extrem de gustoasa si cu siguranta de succes la orice masa, fie ea de sarbatoare sau in familie. Reteta de friptura de porc la cuptor m-a scos, recunosc de multe ori din incurcatura fiind una dintre cele mai consumate feluri de mancare la romani si nu numai.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la190°C
  2. Condimentam carnea de porc, cu cimbru, busuioc, sare si boia
  3. Punem carnea de porc in tava, indicat ar fi sa aveti o tava pentru cuptor cu capac sau vas de yena cu capac, astfel carnea ramane frageda si nu se intareste
  4. Morcovul, ceapa, rosiile, boabele de piper si frunza de dafin se pun pe langa carne, se pune si o cescuta de apa
  5. Tinem friptura la cuptor 1h 30min
  6. Fierbem cartofii intregi si decojiti in apa cu sare pentru 15min
  7. In ultimele 10-15min, punem cartofii doar cat sa se rumeneasca
  8. Friptura se aseaza pe un platou si se orneaza cu frunze de patrunjel si cateva codite de usturoi sau ceapa verde

Friptura de porc la cuptor cu garnituta de cartofi



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Friptura de porc la cuptor este o reteta simpla dar extrem de gustoasa si cu siguranta de succes la orice masa, fie ea de sarbatoare sau in familie. Reteta de friptura de porc la cuptor m-a scos, recunosc de multe ori din incurcatura fiind una dintre cele mai consumate feluri de mancare la romani si nu numai.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la190°C
  2. Condimentam carnea de porc, cu cimbru, busuioc, sare si boia
  3. Punem carnea de porc in tava, indicat ar fi sa aveti o tava pentru cuptor cu capac sau vas de yena cu capac, astfel carnea ramane frageda si nu se intareste
  4. Morcovul, ceapa, rosiile, boabele de piper si frunza de dafin se pun pe langa carne, se pune si o cescuta de apa
  5. Tinem friptura la cuptor 1h 30min
  6. Fierbem cartofii intregi si decojiti in apa cu sare pentru 15min
  7. In ultimele 10-15min, punem cartofii doar cat sa se rumeneasca
  8. Friptura se aseaza pe un platou si se orneaza cu frunze de patrunjel si cateva codite de usturoi sau ceapa verde

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile