Friptura simpla de porc la cuptor cu cartofi, reteta de coaste, scaricica la tava. Cea mai simpla reteta pentru friptura frageda si rumena alaturi de cativa cartofi bine condimentati si copti la cuptor pe care o poti pregati duminica la pranz sau intr-o zi de sarbatoare. Pentru o friptura suculenta, indiferent de tipul de carne, folositi vase cu capac pentru cuptor, astfel obtineti o friptura bine patrunsa si frageda. Pentru aceasta reteta se pot folosi si cartofi noi, acestia nu trebuie fierti in prealabil.
Ingrediente
Ingrediente pentru friptura de porc
In plus
Ingrediente pentru cartofi copti la cuptor
Mod de preparare
Carnea de porc se scoate de la frigider cu cel putin 30min inainte de a fi pusa la cuptor
Cuptorul se incalzeste la 190°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
Se face un amestec din ulei, cimbru, sare, piper si boia, se ung coastele de porc pe fiecare parte apoi se pun in tava, se adauga apa calduta se acopera tava cu capac si se pune la cuptor pentru 50min
Intre timp, cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in patru se fierb 7min in apa cu sare, apoi se strecoara si se pun intr-un vas mai adanc, se lasa cateva minute la racit apoi se pun condimentele, cartofii se amesteca usor impreuna cu condimentele. Daca folositi cartofi noi, acestia nu trebuie fierti in prealabil
Dupa 50min, se scoate tava de la cuptor, coastele de porc se ung cu ketchup iar cartofii se asaza printre bucatile de carne, se introduce din nou tava la cuptor fara capac, pentru aprox 20-30min
Friptura de porc cu cartofi la cuptor
Portii: 3
Timp de preparare: 15min
Timp de gatit: 1h 30min
Calorii: -
Dificultate:
Usor
Friptura simpla de porc la cuptor cu cartofi, reteta de coaste, scaricica la tava. Cea mai simpla reteta pentru friptura frageda si rumena alaturi de cativa cartofi bine condimentati si copti la cuptor pe care o poti pregati duminica la pranz sau intr-o zi de sarbatoare. Pentru o friptura suculenta, indiferent de tipul de carne, folositi vase cu capac pentru cuptor, astfel obtineti o friptura bine patrunsa si frageda. Pentru aceasta reteta se pot folosi si cartofi noi, acestia nu trebuie fierti in prealabil.
Ingrediente
Mod de preparare
Carnea de porc se scoate de la frigider cu cel putin 30min inainte de a fi pusa la cuptor
Cuptorul se incalzeste la 190°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
Se face un amestec din ulei, cimbru, sare, piper si boia, se ung coastele de porc pe fiecare parte apoi se pun in tava, se adauga apa calduta se acopera tava cu capac si se pune la cuptor pentru 50min
Intre timp, cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in patru se fierb 7min in apa cu sare, apoi se strecoara si se pun intr-un vas mai adanc, se lasa cateva minute la racit apoi se pun condimentele, cartofii se amesteca usor impreuna cu condimentele. Daca folositi cartofi noi, acestia nu trebuie fierti in prealabil
Dupa 50min, se scoate tava de la cuptor, coastele de porc se ung cu ketchup iar cartofii se asaza printre bucatile de carne, se introduce din nou tava la cuptor fara capac, pentru aprox 20-30min