Friptura de porc cu cartofi la cuptor

Porc 5656 Ultima actualizare: Oct 10, 2021 Creat: Oct 10, 2021
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Friptura simpla de porc la cuptor cu cartofi, reteta de coaste, scaricica la tava. Cea mai simpla reteta pentru friptura frageda si rumena alaturi de cativa cartofi bine condimentati si copti la cuptor pe care o poti pregati duminica la pranz sau intr-o zi de sarbatoare. Pentru o friptura suculenta, indiferent de tipul de carne, folositi vase cu capac pentru cuptor, astfel obtineti o friptura bine patrunsa si frageda.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru friptura de porc
  • In plus
  • Ingrediente pentru cartofi copti la cuptor

Mod de preparare

  1. Carnea de porc se scoate de la frigider cu cel putin 30min inainte de a fi pusa la cuptor
  2. Cuptorul se incalzeste la 190°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  3. Se face un amestec din ulei, cimbru, sare, piper si boia, se ung coastele de porc pe fiecare parte apoi se pun in tava, se adauga apa calduta se acopera tava cu capac si se pune la cuptor pentru 1h-1h 20min
  4. Intre timp, cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in patru se fierb 7min in apa cu sare, apoi se strecoara si se pun intr-un vas mai adanc, se lasa cateva minute la racit apoi se pun condimentele, cartofii se amesteca usor impreuna cu condimentele
  5. Se scoate tava de la cuptor, coastele de porc se ung cu ketchup iar cartofii se asaza printre bucatile de carne
  6. Pentru rumenire se pune tava fara capac la cuptor pentru 15min

Friptura de porc cu cartofi la cuptor



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Friptura simpla de porc la cuptor cu cartofi, reteta de coaste, scaricica la tava. Cea mai simpla reteta pentru friptura frageda si rumena alaturi de cativa cartofi bine condimentati si copti la cuptor pe care o poti pregati duminica la pranz sau intr-o zi de sarbatoare. Pentru o friptura suculenta, indiferent de tipul de carne, folositi vase cu capac pentru cuptor, astfel obtineti o friptura bine patrunsa si frageda.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Carnea de porc se scoate de la frigider cu cel putin 30min inainte de a fi pusa la cuptor
  2. Cuptorul se incalzeste la 190°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  3. Se face un amestec din ulei, cimbru, sare, piper si boia, se ung coastele de porc pe fiecare parte apoi se pun in tava, se adauga apa calduta se acopera tava cu capac si se pune la cuptor pentru 1h-1h 20min
  4. Intre timp, cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in patru se fierb 7min in apa cu sare, apoi se strecoara si se pun intr-un vas mai adanc, se lasa cateva minute la racit apoi se pun condimentele, cartofii se amesteca usor impreuna cu condimentele
  5. Se scoate tava de la cuptor, coastele de porc se ung cu ketchup iar cartofii se asaza printre bucatile de carne
  6. Pentru rumenire se pune tava fara capac la cuptor pentru 15min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile