Reteta de fasole cu carnati afumati este o reteta simpla de mancare cu fasole boabe si afumatura si care se pregateste de obicei in anotimpul rece deoarece este o mancare destul de satioasa. Pentru aceasta reteta puteti folosi orice afumatura, carnati afumati, costita, kaiser sau ciolan afumat. Fasolea cu carnati se serveste calda, cu paine, muraturi si ceapa rosie.
Spor la lucru si pofta buna!
Mod de preparare
- Boabele de fasole uscata se spala sub jet de apa rece pana cand apa ramane curata, apoi se pun intr-o oala mai mica, se adauaga apa rece cat sa acopere fasolea, cam de 3 degete si se lasa la oparit aprox 20min
- Intre timp intr-o oala mai mare se pune apa la fiert. Dupa 20min se scoate fasolea boabe de la oparit si se strecoara de apa cu ajutorul unei site, boabele de fasole se pun in apa care clocoteste si se lasa la fiert aprox 50min sau pana cand fasolea este bine patrunsa
- Cat timp se fierbe fasolea se pregatesc legumele si carnatii afumati. Legumele spalate si decojite se taie in cubulete, ceapa, patrunjelul radacina si telina, in functie de preferinte, morcovii pot fi taiati in cubulete sau in rondele putin mai mari, carnatii afumati se taie in bucati mai mici
- Intr-o cratita mai incapatoare se pune uleiul la incins, apoi se adauga legumele tocate. Acestea se calesc 4-5min la foc potrivit. Peste legumele calite se pun carnatii afumati, boiaua, sucul de rosii, usturoul tocat, frunza de dafin si fasolea boabe strecurata de apa in care a fost pusa la fiert. Se amesteca bine de cateva ori apoi se toarna apa fierbinte cat sa acopere fasolea boabe, cam de 2 degete si se lasa la fiert la foc potrivit aprox 30min, timp in care se pune sare si piper dupa gust, la nevoie se mai adauga putina apa fierbinte
- Cand fasolea cu carnati afumati este gata, se opreste focul si se presara verdeata tocata, marar sau patrunjel apoi poate fi servita alaturi de muraturi si ceapa rosie
Fasole cu carnati afumati
- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 2h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de fasole cu carnati afumati este o reteta simpla de mancare cu fasole boabe si afumatura si care se pregateste de obicei in anotimpul rece deoarece este o mancare destul de satioasa. Pentru aceasta reteta puteti folosi orice afumatura, carnati afumati, costita, kaiser sau ciolan afumat. Fasolea cu carnati se serveste calda, cu paine, muraturi si ceapa rosie.
Spor la lucru si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Boabele de fasole uscata se spala sub jet de apa rece pana cand apa ramane curata, apoi se pun intr-o oala mai mica, se adauaga apa rece cat sa acopere fasolea, cam de 3 degete si se lasa la oparit aprox 20min
- Intre timp intr-o oala mai mare se pune apa la fiert. Dupa 20min se scoate fasolea boabe de la oparit si se strecoara de apa cu ajutorul unei site, boabele de fasole se pun in apa care clocoteste si se lasa la fiert aprox 50min sau pana cand fasolea este bine patrunsa
- Cat timp se fierbe fasolea se pregatesc legumele si carnatii afumati. Legumele spalate si decojite se taie in cubulete, ceapa, patrunjelul radacina si telina, in functie de preferinte, morcovii pot fi taiati in cubulete sau in rondele putin mai mari, carnatii afumati se taie in bucati mai mici
- Intr-o cratita mai incapatoare se pune uleiul la incins, apoi se adauga legumele tocate. Acestea se calesc 4-5min la foc potrivit. Peste legumele calite se pun carnatii afumati, boiaua, sucul de rosii, usturoul tocat, frunza de dafin si fasolea boabe strecurata de apa in care a fost pusa la fiert. Se amesteca bine de cateva ori apoi se toarna apa fierbinte cat sa acopere fasolea boabe, cam de 2 degete si se lasa la fiert la foc potrivit aprox 30min, timp in care se pune sare si piper dupa gust, la nevoie se mai adauga putina apa fierbinte
- Cand fasolea cu carnati afumati este gata, se opreste focul si se presara verdeata tocata, marar sau patrunjel apoi poate fi servita alaturi de muraturi si ceapa rosie
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Porc