Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume

Porc 313 Ultima actualizare: Jul 21, 2020 Creat: Jul 20, 2020
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 45min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume este o reteta simpla de friptura de porc care poate fi pregatita in timpul saptamanii sau in weekend. La acest preparat am pregatit si cativa cartofi aurii. Cartofi rosii, decojiti, taiati cubulete ceva mai mari si fierti in apa cu sare pentru 10min strecurati si rumeniti in untura de porc sau ulei de floarea soarelui. Legumele din tava pot si servite ca atare sau le puteti transforma intr-un sos gustos asa cum am facut eu. Pentru toate fripturile pe care le pregatesc la cuptor folosesc vase cu capac fie tavi fie vase de yena iar pentru bucatile intregi de carne folosesc un termometru pentru friptura care indica temperatura pentru fiecare tip de carne, asa imi pot da seama mai repede daca, carnea este facuta sau nu. 

Pofta buna!

Ingrediente

  • Amestec de condimente pentru friptura
  • In plus pentru sosul de legume

Mod de preparare

  1. Preincalzim cuptorul la 180°C la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  2. Scoatem cotletul de porc de la frigider cu cel putin 30min inainte de al pune la cuptor
  3. Spalam legumele si le taiem in felii ceva mai grosute(vezi galeria foto) si le asezam in tava pentru cuptor, eu am folosit o tava cu capac
  4. Amestecam condimentele pentru friptura cu 3 linguri de ulei de floarea soarelui, ungem carnea pe toate partile, ungem si legumele cu amestecul ramas
  5. Introducem tava in cuptorul preincalzit, tinem friptura la cuptor 1h 30min
  6. Dupa acest timp, luam capacul, marim temperatura la 220°C, setam cuptorul pe functia grill si tinem friptura la cuptor pentru 5-7min cat sa se rumenesca frumos apoi scoatem tava de la cuptor si lasam cotletul in tava acoperita pana la servire
  7. Cu ajutorul unui blender vertical pasam legumele fierbinti impreuna cu putin unt si sare dupa gust, astfel vom obtine un sos delicios pentru friptura

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 45min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume este o reteta simpla de friptura de porc care poate fi pregatita in timpul saptamanii sau in weekend. La acest preparat am pregatit si cativa cartofi aurii. Cartofi rosii, decojiti, taiati cubulete ceva mai mari si fierti in apa cu sare pentru 10min strecurati si rumeniti in untura de porc sau ulei de floarea soarelui. Legumele din tava pot si servite ca atare sau le puteti transforma intr-un sos gustos asa cum am facut eu. Pentru toate fripturile pe care le pregatesc la cuptor folosesc vase cu capac fie tavi fie vase de yena iar pentru bucatile intregi de carne folosesc un termometru pentru friptura care indica temperatura pentru fiecare tip de carne, asa imi pot da seama mai repede daca, carnea este facuta sau nu. 

Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalzim cuptorul la 180°C la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  2. Scoatem cotletul de porc de la frigider cu cel putin 30min inainte de al pune la cuptor
  3. Spalam legumele si le taiem in felii ceva mai grosute(vezi galeria foto) si le asezam in tava pentru cuptor, eu am folosit o tava cu capac
  4. Amestecam condimentele pentru friptura cu 3 linguri de ulei de floarea soarelui, ungem carnea pe toate partile, ungem si legumele cu amestecul ramas
  5. Introducem tava in cuptorul preincalzit, tinem friptura la cuptor 1h 30min
  6. Dupa acest timp, luam capacul, marim temperatura la 220°C, setam cuptorul pe functia grill si tinem friptura la cuptor pentru 5-7min cat sa se rumenesca frumos apoi scoatem tava de la cuptor si lasam cotletul in tava acoperita pana la servire
  7. Cu ajutorul unui blender vertical pasam legumele fierbinti impreuna cu putin unt si sare dupa gust, astfel vom obtine un sos delicios pentru friptura

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile