- Portii: 16
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cornuri simple de casa cu sare, cornuri de brutar putin sarate. Reteta simpla de cornuri moi si pufoase facute in casa. Cornuri pentru mic dejun sau sandwich, pachetel sau servite in loc de paine. Aceste cornuri simple de casa se prepara foarte usor din cateva ingrediente simple si usor de gasit.
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune laptele caldut si zaharul, se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga, uleiul, albusul, oul intreg si drojdia
- Ingredientele lichide se amesteca cu telul apoi se adauga faina, sarea si otetul
- Aluatul pentru cornuri simple se framanta la robot 10-15min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas, se framanta in forma de bila, apoi se pune intr-un vas curat. Se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h si 30min la temperatura camerei
- Dupa acest timp se scoate aluatul de la dospit si se imparte in 16 bucati egale, aprox 60g/buc
- Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila. Bilele obtinute se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa 15min la temperatura camerei
- Dupa 15min se formeaza cornurile, se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul in forma ovala cu lungimea de 25-30cm, apoi se ruleaza de jos in sus, se procedeaza la fel si cu restul de bile ramase(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat)
- Cornurile obtinute se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera tava cu prosop de bucatarie si se lasa la temperatura camerei 20min
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul sus-jos
- Dupa 20min, cornurile simple de casa cu sare se ung cu amestecul obtinut din galbenus si apa
- Cornurile simple se coc 25-30 in cuptorul preincalzit la 180°C
Cornuri simple de casa cu sare
- Portii: 16
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cornuri simple de casa cu sare, cornuri de brutar putin sarate. Reteta simpla de cornuri moi si pufoase facute in casa. Cornuri pentru mic dejun sau sandwich, pachetel sau servite in loc de paine. Aceste cornuri simple de casa se prepara foarte usor din cateva ingrediente simple si usor de gasit.
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune laptele caldut si zaharul, se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga, uleiul, albusul, oul intreg si drojdia
- Ingredientele lichide se amesteca cu telul apoi se adauga faina, sarea si otetul
- Aluatul pentru cornuri simple se framanta la robot 10-15min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas, se framanta in forma de bila, apoi se pune intr-un vas curat. Se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h si 30min la temperatura camerei
- Dupa acest timp se scoate aluatul de la dospit si se imparte in 16 bucati egale, aprox 60g/buc
- Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila. Bilele obtinute se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa 15min la temperatura camerei
- Dupa 15min se formeaza cornurile, se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul in forma ovala cu lungimea de 25-30cm, apoi se ruleaza de jos in sus, se procedeaza la fel si cu restul de bile ramase(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat)
- Cornurile obtinute se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera tava cu prosop de bucatarie si se lasa la temperatura camerei 20min
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul sus-jos
- Dupa 20min, cornurile simple de casa cu sare se ung cu amestecul obtinut din galbenus si apa
- Cornurile simple se coc 25-30 in cuptorul preincalzit la 180°C
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine