Cornuri simple

Paine 853 Ultima actualizare: Mar 18, 2023 Creat: Mar 18, 2023
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Cornuri simple de casa, cornuri de brutarie, cornuri cu sare. Reteta simpla de aluat pentru cornuri moi si pufoase. Servite la mic dejun, gustare rapida sau sandwich sunt ideale presarate cu sare ori seminte de chimen, susan sau mac.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8 cornuri simple
  • In plus pentru presarat

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pun ingredientele lichide si drojdia, se amesteca bine de cateva ori pana cand drojdia este complet dizolvata, apoi se adauga smantana se amesteca din nou de cateva ori. Peste ingredientele lichide se toarna faina iar la final se pune sarea
  2. Aluatul pentru cornuri simple de casa se framanta la robot sau cu mana aprox 10-15min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  3. Aluatul pentru cornuri se lasa la dospit 45min la temperatura camerei, intr-un vas curat acoperit cu un prosop de bucatarie
  4. Dupa acest timp se scoate aluatul de la dospit si se imparte in 8 bucati egale, 100g/buc
  5. Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila. Bilele de aluat obtinute se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa sa stea 10min la temperatura camerei
  6. Dupa 10min, se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul in forma ovala, cu lungimea de aprox 30cm, apoi se ruleaza de jos in sus. Se procedeaza la fel si cu restul de bile ramase
  7. Cornurile se asaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se acopera tava cu un prosop si se lasa 30min la temperatura camerei
  8. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, tot acum se pune la baza cuptorului o craticioara cu apa calduta
  9. Inainte de a fi puse in cuptor cornurile simple se pulverizeaza cu apa la temperatura camerei apoi se presara dupa preferinte sare grunjoasa, seminte de susan, mac sau chimen
  10. Cornurile simple de casa se coc 15min la 220°C, apoi se reduce temperatura la 200°C si se mai tin 5min la programul cu ventilatie

Cornuri simple



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Cornuri simple de casa, cornuri de brutarie, cornuri cu sare. Reteta simpla de aluat pentru cornuri moi si pufoase. Servite la mic dejun, gustare rapida sau sandwich sunt ideale presarate cu sare ori seminte de chimen, susan sau mac.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pun ingredientele lichide si drojdia, se amesteca bine de cateva ori pana cand drojdia este complet dizolvata, apoi se adauga smantana se amesteca din nou de cateva ori. Peste ingredientele lichide se toarna faina iar la final se pune sarea
  2. Aluatul pentru cornuri simple de casa se framanta la robot sau cu mana aprox 10-15min sau pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  3. Aluatul pentru cornuri se lasa la dospit 45min la temperatura camerei, intr-un vas curat acoperit cu un prosop de bucatarie
  4. Dupa acest timp se scoate aluatul de la dospit si se imparte in 8 bucati egale, 100g/buc
  5. Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila. Bilele de aluat obtinute se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa sa stea 10min la temperatura camerei
  6. Dupa 10min, se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul in forma ovala, cu lungimea de aprox 30cm, apoi se ruleaza de jos in sus. Se procedeaza la fel si cu restul de bile ramase
  7. Cornurile se asaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se acopera tava cu un prosop si se lasa 30min la temperatura camerei
  8. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, tot acum se pune la baza cuptorului o craticioara cu apa calduta
  9. Inainte de a fi puse in cuptor cornurile simple se pulverizeaza cu apa la temperatura camerei apoi se presara dupa preferinte sare grunjoasa, seminte de susan, mac sau chimen
  10. Cornurile simple de casa se coc 15min la 220°C, apoi se reduce temperatura la 200°C si se mai tin 5min la programul cu ventilatie

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile