Cornuri de casa cu lapte

Paine 1209 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Oct 11, 2023
  • Portii: 14
  • Timp de preparare: 1h 15min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Cornuri de casa cu lapte, reteta simpla de cornuri moi si pufoase din aluat dospit, ideale pentru micul dejun, hotdog de casa sau sandwich. Cum se fac cornurile simple de casa? Aluat dospit cu ingrediente la indemana si usor de gasit. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 14 cornuri de casa cu lapte
  • In plus

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste o maia, din cantitatea totala de lapte(500ml), se iau 150ml lapte caldut se amesteca cu 8g drojdie uscata si o lingura de zahar, maiaua se lasa la dospit timp de 15min
  2. In vasul in care se framanta aluatul, se pune faina, sarea, laptele si maiaua. Aluatul pentru cornuri simple de casa se framanta la robot sau cu mana, timp de 10-15min, pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la odihnit timp de 15min la temperatura camerei
  3. Dupa acest timp aluatul se framanta din nou timp de 5min, cu mana, la final se da o forma de bila. Bila de aluat obtinuta se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit timp de 30min, la temperatura camerei
  4. Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se imparte in 14 parti egale, aprox 90g/buc
  5. Fiecare bucata de aluat pentru cornuri simple de casa se framanta in forma de bila. Se acopera bilele de aluat cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la odihnit la temperatura camerei timp de 15min
  6. Dupa 15min se ia cate o bila de aluat si se intinde cu sucitorul, apoi se ruleaza de jos in sus, astfel se obtine un cornulet mai mic, in continuare cu ajutorul palmelor se intinde cornuletul pana cand se obtine un corn cu lungimea de 18cm, se procedeaza la fel si cu restul de bile ramase, in galeria de poze de mai sus, se poate vedea cum am procedat
  7. Cornurile se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera tava cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit timp de 30min la temperatura camerei
  8. Dupa 30min, cornurile se ung cu ulei de floarea soarelui si se coc 20-25min, in cuptorul preincalzit la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  9. Optional dupa ce se se scoate tava din cuptor si cornurile de casa cu lapte sunt inca fierbinti, acestea pot fi unse cu un amestec obtinut din 1 lingura de apa si 1 lingura de ulei

Cornuri de casa cu lapte



  • Portii: 14
  • Timp de preparare: 1h 15min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Cornuri de casa cu lapte, reteta simpla de cornuri moi si pufoase din aluat dospit, ideale pentru micul dejun, hotdog de casa sau sandwich. Cum se fac cornurile simple de casa? Aluat dospit cu ingrediente la indemana si usor de gasit. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste o maia, din cantitatea totala de lapte(500ml), se iau 150ml lapte caldut se amesteca cu 8g drojdie uscata si o lingura de zahar, maiaua se lasa la dospit timp de 15min
  2. In vasul in care se framanta aluatul, se pune faina, sarea, laptele si maiaua. Aluatul pentru cornuri simple de casa se framanta la robot sau cu mana, timp de 10-15min, pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la odihnit timp de 15min la temperatura camerei
  3. Dupa acest timp aluatul se framanta din nou timp de 5min, cu mana, la final se da o forma de bila. Bila de aluat obtinuta se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit timp de 30min, la temperatura camerei
  4. Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se imparte in 14 parti egale, aprox 90g/buc
  5. Fiecare bucata de aluat pentru cornuri simple de casa se framanta in forma de bila. Se acopera bilele de aluat cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la odihnit la temperatura camerei timp de 15min
  6. Dupa 15min se ia cate o bila de aluat si se intinde cu sucitorul, apoi se ruleaza de jos in sus, astfel se obtine un cornulet mai mic, in continuare cu ajutorul palmelor se intinde cornuletul pana cand se obtine un corn cu lungimea de 18cm, se procedeaza la fel si cu restul de bile ramase, in galeria de poze de mai sus, se poate vedea cum am procedat
  7. Cornurile se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera tava cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit timp de 30min la temperatura camerei
  8. Dupa 30min, cornurile se ung cu ulei de floarea soarelui si se coc 20-25min, in cuptorul preincalzit la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  9. Optional dupa ce se se scoate tava din cuptor si cornurile de casa cu lapte sunt inca fierbinti, acestea pot fi unse cu un amestec obtinut din 1 lingura de apa si 1 lingura de ulei

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile