Reteta de cornuri de brutar cu miez pufos. Reteta de cornuri de casa din aluat dospit din ingredinete simple si la indemana. Cum se fac cornurile de brutar ca la brutarie. Aluat pentru cornuri moi cu lapte, ulei si drojdie uscata.
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregateste o maia din lapte, zahar si drojdie. Intr-un vas mai mic se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia apoi se acopera vasul cu un prosop curat de buctarie si se lasa la temperatura camerei timp de 10min
- Dupa acest timp in vasul in care se framanta aluatul se pune faina, sarea si uleiul apoi se toarna maiaua
- Aluatul pentru cornuri de brutar se framanta pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului, eu am framantat aluatul la robot timp de 10min
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila apoi se pune intr-un vas curat, uns in prealabil cu putin ulei de floarea soarelui, se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie sau folie alimentara si se lasa la dospit 40min la temperatura camerei
- Dupa 40min, aluatul dospit se imparte in 8 bucati egale, aprox 120g/buc. Se ia cate o bucata de aluat si se framanta in forma de bila. Bilele de aluat obtinute se acopera cu prosop de bucatarie si se lasa la dospit 20min la temperatura camerei
- Pe planul de lucru uns in prealabil cu putin ulei de floarea soarelui se ia cate o bila de aluat si se intinde in forma de triunghi, cu sucitorul, aluatul se intinde cat mai subtire posibil apoi se ruleaza de la baza spre varf, cornurile de brutar obtinute se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. In galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Cornurile de brutar se coc timp de 15-17min in cuptorul preincalzit la 220°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Cornuri de brutar
- Portii: 8
- Timp de preparare: 1h
- Timp de gatit: 17 min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de cornuri de brutar cu miez pufos. Reteta de cornuri de casa din aluat dospit din ingredinete simple si la indemana. Cum se fac cornurile de brutar ca la brutarie. Aluat pentru cornuri moi cu lapte, ulei si drojdie uscata.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregateste o maia din lapte, zahar si drojdie. Intr-un vas mai mic se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia apoi se acopera vasul cu un prosop curat de buctarie si se lasa la temperatura camerei timp de 10min
- Dupa acest timp in vasul in care se framanta aluatul se pune faina, sarea si uleiul apoi se toarna maiaua
- Aluatul pentru cornuri de brutar se framanta pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului, eu am framantat aluatul la robot timp de 10min
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila apoi se pune intr-un vas curat, uns in prealabil cu putin ulei de floarea soarelui, se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie sau folie alimentara si se lasa la dospit 40min la temperatura camerei
- Dupa 40min, aluatul dospit se imparte in 8 bucati egale, aprox 120g/buc. Se ia cate o bucata de aluat si se framanta in forma de bila. Bilele de aluat obtinute se acopera cu prosop de bucatarie si se lasa la dospit 20min la temperatura camerei
- Pe planul de lucru uns in prealabil cu putin ulei de floarea soarelui se ia cate o bila de aluat si se intinde in forma de triunghi, cu sucitorul, aluatul se intinde cat mai subtire posibil apoi se ruleaza de la baza spre varf, cornurile de brutar obtinute se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. In galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Cornurile de brutar se coc timp de 15-17min in cuptorul preincalzit la 220°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine