Coaste de vita gatite lent la cuptor in sos de vin

Vita 1457 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Dec 10, 2023
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 3h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Coaste de vita gatite lent la cuptor in sos de vin cu ceapa, usturoi si ciuperci. Coaste de vita Black Angus, fragede, suculente si aromate. Reteta de short ribs, cu gatire lenta la cuptor astfel incat carnea sa se desprinda usor de pe os, servite alaturi de garnituri simple, piure de cartofi, orez simplu fiert, orez basmati sau cartofi natur, un pranz gustos si satios pentru toata familia. Cum se fac coastele de vita?

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru coaste de vita la cuptor
  • In plus pentru decor

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc ingredientele, ceapa decojita si spalata se taie in patru, morcovii spalati si curatati de coaja se taie in rondele mai mari, ciupercile se spala si se taie in patru daca sunt mai mari sau pot fi lasate intregi daca sunt mai mici, usturoiul se curata si se lasa intreg, coastele de vita se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile
  2. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, in uleiul incins se rumenesc coastele de vita pe fiecare parte apoi se aseaza in oala de fonta sau vas termorezistent
  3. Se preincalzeste cuptorul la 170°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  4. Intr-o cratita se toarna grasimea ramasa de la prajirea coastelor de vita si se caleste ceapa, morcovul si usturoiul pentru 4-5min, apoi se adauga ciupercile. Ciupercile se tin pe foc pana cand zeama scade complet si incep sa se rumeneasca putin, peste ciupercile calite se adauga pasta de rosii, se amesteca bine de cateva ori apoi se toarna vinul si supa de vita sau apa fierbinte, se lasa sa dea cateva clocote bune, la final se adauga condimente dupa gust, cimbru uscat, frunzele de dafin, sare, piper si zahar
  5. Compozitia fierbinte se toarna peste coastele de vita se acopera vasul cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 170°C
  6. Coastele de vita se tin la cuptor 3h sau pana cand carnea cade de pe oase. Dupa acest timp se scoate vasul de la cuptor, coastele de vita impreuna cu ciupercile si morcovii, se aseaza pe un platou mai adanc iar sosul din oala se degreseaza si se toarna peste coaste
  7. Coastele de vita gatite lent la cuptor se servesc fierbinti alaturi de garnituri simple, piure de cartofi, orez simplu fiert sau cartofi natur

Coaste de vita gatite lent la cuptor in sos de vin



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 3h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Coaste de vita gatite lent la cuptor in sos de vin cu ceapa, usturoi si ciuperci. Coaste de vita Black Angus, fragede, suculente si aromate. Reteta de short ribs, cu gatire lenta la cuptor astfel incat carnea sa se desprinda usor de pe os, servite alaturi de garnituri simple, piure de cartofi, orez simplu fiert, orez basmati sau cartofi natur, un pranz gustos si satios pentru toata familia. Cum se fac coastele de vita?

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc ingredientele, ceapa decojita si spalata se taie in patru, morcovii spalati si curatati de coaja se taie in rondele mai mari, ciupercile se spala si se taie in patru daca sunt mai mari sau pot fi lasate intregi daca sunt mai mici, usturoiul se curata si se lasa intreg, coastele de vita se condimenteaza cu sare si piper pe toate partile
  2. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, in uleiul incins se rumenesc coastele de vita pe fiecare parte apoi se aseaza in oala de fonta sau vas termorezistent
  3. Se preincalzeste cuptorul la 170°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  4. Intr-o cratita se toarna grasimea ramasa de la prajirea coastelor de vita si se caleste ceapa, morcovul si usturoiul pentru 4-5min, apoi se adauga ciupercile. Ciupercile se tin pe foc pana cand zeama scade complet si incep sa se rumeneasca putin, peste ciupercile calite se adauga pasta de rosii, se amesteca bine de cateva ori apoi se toarna vinul si supa de vita sau apa fierbinte, se lasa sa dea cateva clocote bune, la final se adauga condimente dupa gust, cimbru uscat, frunzele de dafin, sare, piper si zahar
  5. Compozitia fierbinte se toarna peste coastele de vita se acopera vasul cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 170°C
  6. Coastele de vita se tin la cuptor 3h sau pana cand carnea cade de pe oase. Dupa acest timp se scoate vasul de la cuptor, coastele de vita impreuna cu ciupercile si morcovii, se aseaza pe un platou mai adanc iar sosul din oala se degreseaza si se toarna peste coaste
  7. Coastele de vita gatite lent la cuptor se servesc fierbinti alaturi de garnituri simple, piure de cartofi, orez simplu fiert sau cartofi natur

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Vita

Newsletter

Fii la curent cu noutatile