Coaste de porc cu bere la cuptor

Porc 10791 Ultima actualizare: May 29, 2022 Creat: May 29, 2022
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 2h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Coaste de porc in bere la cuptor, friptura de porc frageda si suculenta pentru pranz copios si gustos. Pentru aceasta reteta puteti folosi la fel de bine ceafa de porc taiata in felii ceva mai grosute, scaricica, pulpa de porc sau cotlet de porc cu sau fara os daca va place carnea mai seaca. Reteta de coaste la cuptor se pregateste usor cu ingrediente accesibile si este extrem de simpla.

Spor la treaba si Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  2. Se face un amestec din condimentele enumerate mai sus, acest amestec se presara peste coastele de porc
  3. Coastele de porc condimentate pe fiecare parte se pun intr-o tigaie grill incinsa sau o tigaie teflon, se tin cam 1-2min pe fiecare parte sau atat cat sa nu se arda condimentele
  4. Dupa acest timp, se scot coastele de porc din tigaie si se asaza in tava sau vas de yena iar la final se toarna berea la temperatura camerei
  5. Se acopera tava cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit
  6. Carnea de porc se lasa la cuptor aprox 1h si 40min sau pana cand este bine patrunsa
  7. In ultimele 20min se ia capacul de la tava, se mareste temperatura la cuptor la 200°C si se selecteaza programul grill astfel incat coastele sa se rumeneasca frumos. Cat timp carnea este in cuptor la functia grill se unge cu zeama din tava

Coaste de porc cu bere la cuptor



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 2h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Coaste de porc in bere la cuptor, friptura de porc frageda si suculenta pentru pranz copios si gustos. Pentru aceasta reteta puteti folosi la fel de bine ceafa de porc taiata in felii ceva mai grosute, scaricica, pulpa de porc sau cotlet de porc cu sau fara os daca va place carnea mai seaca. Reteta de coaste la cuptor se pregateste usor cu ingrediente accesibile si este extrem de simpla.

Spor la treaba si Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  2. Se face un amestec din condimentele enumerate mai sus, acest amestec se presara peste coastele de porc
  3. Coastele de porc condimentate pe fiecare parte se pun intr-o tigaie grill incinsa sau o tigaie teflon, se tin cam 1-2min pe fiecare parte sau atat cat sa nu se arda condimentele
  4. Dupa acest timp, se scot coastele de porc din tigaie si se asaza in tava sau vas de yena iar la final se toarna berea la temperatura camerei
  5. Se acopera tava cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit
  6. Carnea de porc se lasa la cuptor aprox 1h si 40min sau pana cand este bine patrunsa
  7. In ultimele 20min se ia capacul de la tava, se mareste temperatura la cuptor la 200°C si se selecteaza programul grill astfel incat coastele sa se rumeneasca frumos. Cat timp carnea este in cuptor la functia grill se unge cu zeama din tava

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile