Ciorba taraneasca de pui cu taitei de casa

Ciorbe 2485 Ultima actualizare: Nov 03, 2020 Creat: Oct 25, 2019
  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 1h
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Trebuie sa recunosc ca la aceasta reteta am avut ceva retineri nu pentru ciorba in sine, mai mult pentru taiteii din ciorba. Fiind banateanca si ardeleanca nu obisnuiesc sa pun aluat in ciorbe, dar spre surprinderea mea ciorba a iesit minunat si a fost exact pe placul meu. Cu aceasta ocazie am scos aparatura din dotare, mai exact masina pentru taitei pe care cred ca am folosit-o de trei ori in zece ani.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ciorba
  • Ingrediente pentru taitei

Mod de preparare

  1. Se calesc legumele taiate cubulete, ceapa, morcovul, telina si patrunjelul, ardeiul si fasolea pastai se pun mai spre final la fiert
  2. Se pun pulpele de pui la calit pentru cateva minute pana cand carnea devine mai alba, se adauga apa fierbinte in functie de cata ciorba vrem sa avem la final si se lasa la fiert la foc potrivit
  3. Cand ciorba a inceput sa fiarba se ia spuma de cateva ori si se pun condimentele, sarea, piperul si cimbrul
  4. In ultimele 10min se pune ardeiul taiat cubulete si fasolea pastai
  5. Oprim focul si punem frunzele de patrunjel tocate sau le puteti lasa intregi si le scoateti cand serviti ciorba
  6. Aluatul pentru taitei l-am facut la masina de paine
  7. Am rupt bucati mai mici din aluat le-am intins usor cu sucitorul si apoi le-am intins mai mult la masina pentru taitei
  8. Am setat masina pentru taitei lati , i-am taiat si i-am pus la uscat pe un prosop de bucatarie pe care am presarat putina faina
  9. Taiteii i-am fiert separat in apa cu sare pentru cateva minute si apoi i-am pus in ciorba

Ciorba taraneasca de pui cu taitei de casa



  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 1h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Trebuie sa recunosc ca la aceasta reteta am avut ceva retineri nu pentru ciorba in sine, mai mult pentru taiteii din ciorba. Fiind banateanca si ardeleanca nu obisnuiesc sa pun aluat in ciorbe, dar spre surprinderea mea ciorba a iesit minunat si a fost exact pe placul meu. Cu aceasta ocazie am scos aparatura din dotare, mai exact masina pentru taitei pe care cred ca am folosit-o de trei ori in zece ani.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se calesc legumele taiate cubulete, ceapa, morcovul, telina si patrunjelul, ardeiul si fasolea pastai se pun mai spre final la fiert
  2. Se pun pulpele de pui la calit pentru cateva minute pana cand carnea devine mai alba, se adauga apa fierbinte in functie de cata ciorba vrem sa avem la final si se lasa la fiert la foc potrivit
  3. Cand ciorba a inceput sa fiarba se ia spuma de cateva ori si se pun condimentele, sarea, piperul si cimbrul
  4. In ultimele 10min se pune ardeiul taiat cubulete si fasolea pastai
  5. Oprim focul si punem frunzele de patrunjel tocate sau le puteti lasa intregi si le scoateti cand serviti ciorba
  6. Aluatul pentru taitei l-am facut la masina de paine
  7. Am rupt bucati mai mici din aluat le-am intins usor cu sucitorul si apoi le-am intins mai mult la masina pentru taitei
  8. Am setat masina pentru taitei lati , i-am taiat si i-am pus la uscat pe un prosop de bucatarie pe care am presarat putina faina
  9. Taiteii i-am fiert separat in apa cu sare pentru cateva minute si apoi i-am pus in ciorba

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile