Ciorba taraneasca de pui cu legume, reteta simpla de ciorba cu spate si spinari de pui, carne de pui os, multe legume si verdeata, pentru un gust deosebit. Cum se face ciorba taraneasca de pui? Reteta clasica de ciorba taraneasca servita cu smantana si ardei iute pentru un pranz perfect.
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregateste carnea de pui cu os pentru ciorba. Spinarile si spatele de pui se taie in bucati potrivite pentru ciorba, apoi se lasa sa stea in apa rece aprox 20-30min
- Cat timp carnea de pui sta in apa rece se pune apa la fiert si se pregatesc legumele
- Legumele se spala si se decojesc, ceapa, morcovul, patrunjelul, telina si ardeiul gras curatat de seminte si cotor se taie in cubulete mici, cartofii spalati si decojiti se taie in cubulete putin mai mari
- Intr-o oala pentru ciorba se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul si telina. Legumele se calesc 3-4min, peste legumele calite se pune carnea de pui, se amesteca de cateva ori pana cand carnea se albeste putin apoi se toarna apa fierbinte
- Ciorba de pui se lasa la fiert la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma se toarna bulionul de rosii, sare si cimbru uscat se pune dupa gust
- Cartofii, ardeiul gras, mazarea si fasolea verde se pun in ciorba spre final cand carnea este aproape fiarta
- Cand cartofii sunt fierti, se opreste focul si se presara frunze de patrunjel si marar spalate si tocate in prealabil. Se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
- Ciorba taraneasca de pui cu legume poate fi servita cu smantana, ardei iute si acrita cu zeama de lamaie
Ciorba taraneasca de pui cu legume
- Portii: 5
- Timp de preparare: 30min
- Timp de gatit: 1h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Ciorba taraneasca de pui cu legume, reteta simpla de ciorba cu spate si spinari de pui, carne de pui os, multe legume si verdeata, pentru un gust deosebit. Cum se face ciorba taraneasca de pui? Reteta clasica de ciorba taraneasca servita cu smantana si ardei iute pentru un pranz perfect.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregateste carnea de pui cu os pentru ciorba. Spinarile si spatele de pui se taie in bucati potrivite pentru ciorba, apoi se lasa sa stea in apa rece aprox 20-30min
- Cat timp carnea de pui sta in apa rece se pune apa la fiert si se pregatesc legumele
- Legumele se spala si se decojesc, ceapa, morcovul, patrunjelul, telina si ardeiul gras curatat de seminte si cotor se taie in cubulete mici, cartofii spalati si decojiti se taie in cubulete putin mai mari
- Intr-o oala pentru ciorba se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul si telina. Legumele se calesc 3-4min, peste legumele calite se pune carnea de pui, se amesteca de cateva ori pana cand carnea se albeste putin apoi se toarna apa fierbinte
- Ciorba de pui se lasa la fiert la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma se toarna bulionul de rosii, sare si cimbru uscat se pune dupa gust
- Cartofii, ardeiul gras, mazarea si fasolea verde se pun in ciorba spre final cand carnea este aproape fiarta
- Cand cartofii sunt fierti, se opreste focul si se presara frunze de patrunjel si marar spalate si tocate in prealabil. Se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
- Ciorba taraneasca de pui cu legume poate fi servita cu smantana, ardei iute si acrita cu zeama de lamaie
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Ciorbe