Ciorba taraneasca de pui cu legume, reteta simpla de ciorba cu spate si spinari de pui, carne de pui os, multe legume si verdeata, pentru un gust deosebit. Cum se face ciorba taraneasca de pui? Reteta clasica de ciorba taraneasca servita cu smantana si ardei iute pentru un pranz perfect.
Reteta video.
Ingrediente
Ingrediente pentru ciorba de pui
In plus pentru servit
Mod de preparare
Pentru inceput se pregateste carnea de pui cu os pentru ciorba. Spinarile si spatele de pui se taie in bucati potrivite pentru ciorba, apoi se lasa sa stea in apa rece aprox 20-30min
Cat timp carnea de pui sta in apa rece se pune apa la fiert si se pregatesc legumele
Legumele se spala si se decojesc, ceapa, morcovul, patrunjelul, telina si ardeiul gras curatat de seminte si cotor se taie in cubulete mici, cartofii spalati si decojiti se taie in cubulete putin mai mari
Intr-o oala pentru ciorba se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul si telina. Legumele se calesc 3-4min, peste legumele calite se pune carnea de pui, se amesteca de cateva ori pana cand carnea se albeste putin apoi se toarna apa fierbinte
Ciorba de pui se lasa la fiert la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma se toarna bulionul de rosii, sare si cimbru uscat se pune dupa gust
Cartofii, ardeiul gras, mazarea si fasolea verde se pun in ciorba spre final cand carnea este aproape fiarta
Cand cartofii sunt fierti, se opreste focul si se presara frunze de patrunjel si marar spalate si tocate in prealabil. Se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Ciorba taraneasca de pui cu legume poate fi servita cu smantana, ardei iute si acrita cu zeama de lamaie
Ciorba taraneasca de pui cu legume - reteta video
Portii: 5
Timp de preparare: 30min
Timp de gatit: 1h
Calorii: -
Dificultate:
Mediu
Ciorba taraneasca de pui cu legume, reteta simpla de ciorba cu spate si spinari de pui, carne de pui os, multe legume si verdeata, pentru un gust deosebit. Cum se face ciorba taraneasca de pui? Reteta clasica de ciorba taraneasca servita cu smantana si ardei iute pentru un pranz perfect.
Reteta video.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru inceput se pregateste carnea de pui cu os pentru ciorba. Spinarile si spatele de pui se taie in bucati potrivite pentru ciorba, apoi se lasa sa stea in apa rece aprox 20-30min
Cat timp carnea de pui sta in apa rece se pune apa la fiert si se pregatesc legumele
Legumele se spala si se decojesc, ceapa, morcovul, patrunjelul, telina si ardeiul gras curatat de seminte si cotor se taie in cubulete mici, cartofii spalati si decojiti se taie in cubulete putin mai mari
Intr-o oala pentru ciorba se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul si telina. Legumele se calesc 3-4min, peste legumele calite se pune carnea de pui, se amesteca de cateva ori pana cand carnea se albeste putin apoi se toarna apa fierbinte
Ciorba de pui se lasa la fiert la foc potrivit si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma se toarna bulionul de rosii, sare si cimbru uscat se pune dupa gust
Cartofii, ardeiul gras, mazarea si fasolea verde se pun in ciorba spre final cand carnea este aproape fiarta
Cand cartofii sunt fierti, se opreste focul si se presara frunze de patrunjel si marar spalate si tocate in prealabil. Se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Ciorba taraneasca de pui cu legume poate fi servita cu smantana, ardei iute si acrita cu zeama de lamaie