- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Dificultate:
Mediu
Tiparire
Una dintre ciorbele noastre preferate este ciorba radauteana, pe care o pregatesc ori de cate ori avem pofta de o ciorba gustoasa si satioasa, indiferent de anotimp. La aceasta reteta nu am folosit carne de pui asa cum cere reteta traditionala, deoarece singura carne de pasare pe care o aveam in congelator era cea de curcan. Despre gust va pot spune ca nu exista nici o diferenta, noua ne-a placut foarte mult si cu siguranta voi include aceasta ciorba radauteana cu carne de curcan in meniul familiei. Va recomand sa incercati si reteta traditionala de Ciorba radauteana
Mod de preparare
- Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se pun radacinoasele intregi, lasam cateva minute pana cand incepe sa fiarba din nou, adaugam carnea de curcan si o lingurita de sare, lasam supa la fiert la foc potrivit, spumam de cate ori este nevoie
- Cand carnea de curcan este aproape fiarta punem ardeiul gras sau capia taiat fasii, frunzele de telina si patrunjel intregi si mai fierbem cateva minute
- Strecuram supa, taiem carnea fasii sau bucati mai mici, morcovul si patrunjel din supa se taie cubulete mici
- Supa strecurata se pune din nou la fiert condimentam cu sare dupa gust
- Cat timp supa incepe sa fiarba calim morcovul dat pe razatoarea fina in ulei apoi strecuram morcovul printr-o sita deasa, uleiul frumos colorat se pune in supa
- Separat intr-un vas se amesteca cele doua galbenusuri de ou cu smantana pentru gatit si usturoiul tocat
- Cu un polonic se toarna supa putin cate putin peste compozitia de ou, smantana si usturoi, 3-4 polonice cu supa fierbinte sunt de ajuns. Se amesteca bine de cateva ori si se toarna in oala cu supa
- Oprim focul, punem carnea de curcan taiata, morcovul, patrunjelul, frunzele de patrunjel tocate si otetul
- Lasam ciorba sa stea cateva minute bune inainte de servire
Ciorba radauteana cu carne de curcan
- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Mediu
Una dintre ciorbele noastre preferate este ciorba radauteana, pe care o pregatesc ori de cate ori avem pofta de o ciorba gustoasa si satioasa, indiferent de anotimp. La aceasta reteta nu am folosit carne de pui asa cum cere reteta traditionala, deoarece singura carne de pasare pe care o aveam in congelator era cea de curcan. Despre gust va pot spune ca nu exista nici o diferenta, noua ne-a placut foarte mult si cu siguranta voi include aceasta ciorba radauteana cu carne de curcan in meniul familiei. Va recomand sa incercati si reteta traditionala de Ciorba radauteana
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se pun radacinoasele intregi, lasam cateva minute pana cand incepe sa fiarba din nou, adaugam carnea de curcan si o lingurita de sare, lasam supa la fiert la foc potrivit, spumam de cate ori este nevoie
- Cand carnea de curcan este aproape fiarta punem ardeiul gras sau capia taiat fasii, frunzele de telina si patrunjel intregi si mai fierbem cateva minute
- Strecuram supa, taiem carnea fasii sau bucati mai mici, morcovul si patrunjel din supa se taie cubulete mici
- Supa strecurata se pune din nou la fiert condimentam cu sare dupa gust
- Cat timp supa incepe sa fiarba calim morcovul dat pe razatoarea fina in ulei apoi strecuram morcovul printr-o sita deasa, uleiul frumos colorat se pune in supa
- Separat intr-un vas se amesteca cele doua galbenusuri de ou cu smantana pentru gatit si usturoiul tocat
- Cu un polonic se toarna supa putin cate putin peste compozitia de ou, smantana si usturoi, 3-4 polonice cu supa fierbinte sunt de ajuns. Se amesteca bine de cateva ori si se toarna in oala cu supa
- Oprim focul, punem carnea de curcan taiata, morcovul, patrunjelul, frunzele de patrunjel tocate si otetul
- Lasam ciorba sa stea cateva minute bune inainte de servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Ciorbe