Ciorba de varza dulce cu afumatura

Ciorbe 1667 Ultima actualizare: Jul 12, 2020 Creat: Oct 10, 2019
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 40min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de ciorba de varza dulce cu afumatura si bulion este o reteta veche ce pastreaza multe amintiri din copilarie. Mie imi place sa-i spun Zama de curechi cu paradaica si clisa afumata exact asa cum ii spune si mama mea. Traditionala in Banat si Ardeal, deosebit de gustoasa si consistenta cu miresme apetisante poate sa tina loc si de felul doi atunci cand timpul este limitat si trebuie sa pregatim ceva pentru pranz.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se taie slanina afumata in bucati mai mici si se rumeneste impreuna cu ceapa tocata, nu se pune ulei, este suficienta grasimea topita de la slanina
  2. Punem varza tocata si calim la foc mic amestecand destul de des, pana cand se inmoaie varza
  3. Punem boiaua, sarea, piperul, frunza de dafin, bulionul si apa
  4. Lasam ciorba la fiert, punem ardeiul gras intreg sau taiat in patru, potrivim ciorba de sare, piper si putin zahar
  5. Cand varza este fiarta oprim focul si punem frunzele de telina, leustean si marar

Ciorba de varza dulce cu afumatura



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 40min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de ciorba de varza dulce cu afumatura si bulion este o reteta veche ce pastreaza multe amintiri din copilarie. Mie imi place sa-i spun Zama de curechi cu paradaica si clisa afumata exact asa cum ii spune si mama mea. Traditionala in Banat si Ardeal, deosebit de gustoasa si consistenta cu miresme apetisante poate sa tina loc si de felul doi atunci cand timpul este limitat si trebuie sa pregatim ceva pentru pranz.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se taie slanina afumata in bucati mai mici si se rumeneste impreuna cu ceapa tocata, nu se pune ulei, este suficienta grasimea topita de la slanina
  2. Punem varza tocata si calim la foc mic amestecand destul de des, pana cand se inmoaie varza
  3. Punem boiaua, sarea, piperul, frunza de dafin, bulionul si apa
  4. Lasam ciorba la fiert, punem ardeiul gras intreg sau taiat in patru, potrivim ciorba de sare, piper si putin zahar
  5. Cand varza este fiarta oprim focul si punem frunzele de telina, leustean si marar

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile