Ciorba de vacuta cu varza murata si afumatura

Ciorbe 1450 Ultima actualizare: Oct 27, 2024 Creat: Mar 22, 2024
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Ciorba de vacuta, rasol de vita, carne de vita cu os, varza murata si afumatura, este o ciorba satioasa si foarte gustoasa. Aceasta ciorba din rasol de vita are cateva ingrediente simple, la indemana si este una din retetele de ciorba preferate ale familiei mele. Nu ezitati sa folositi putina afumatura de preferat cu os, coaste afumate, acestea dau o aroma si gust deosebit si apetisant.

Ingrediente

  • In plus, optional

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se da un clocot de 15-20min la carnea de vita, dupa acest timp rasolul de vita se scoate pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca putin
  2. Varza murata desarata, se toaca marunt, ceapa decojita si spalata se taie in cubulete mici
  3. In oala pentru ciorba se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, aceasta se caleste 2-3min apoi se adauga varza murata tocata si carnea de vita taiata in bucati potrivite pentru ciorba, se pun si oasele de la rasol deoarece dau un gust mai bun. Se amesteca totul de cateva ori, apoi se pun condimentele, boia de ardei dulce, chimen, cimbru si frunzele de dafin, se amesteca din nou de cateva ori iar la final se toarna apa fierbinte pentru ciorba
  4. Ciorba de vacuta cu varza murata se lasa la fiert la foc potrivit aprox 2h 30min, timp in care se pune sare dupa gust, in ultimele 30-40min se pune la fiert in ciorba si afumatura. Daca afumatura pentru ciorba este mai sarata, aceasta se lasa putin la desarat inainte de fi pusa la fiert

Ciorba de vacuta cu varza murata si afumatura



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Ciorba de vacuta, rasol de vita, carne de vita cu os, varza murata si afumatura, este o ciorba satioasa si foarte gustoasa. Aceasta ciorba din rasol de vita are cateva ingrediente simple, la indemana si este una din retetele de ciorba preferate ale familiei mele. Nu ezitati sa folositi putina afumatura de preferat cu os, coaste afumate, acestea dau o aroma si gust deosebit si apetisant.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se da un clocot de 15-20min la carnea de vita, dupa acest timp rasolul de vita se scoate pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca putin
  2. Varza murata desarata, se toaca marunt, ceapa decojita si spalata se taie in cubulete mici
  3. In oala pentru ciorba se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, aceasta se caleste 2-3min apoi se adauga varza murata tocata si carnea de vita taiata in bucati potrivite pentru ciorba, se pun si oasele de la rasol deoarece dau un gust mai bun. Se amesteca totul de cateva ori, apoi se pun condimentele, boia de ardei dulce, chimen, cimbru si frunzele de dafin, se amesteca din nou de cateva ori iar la final se toarna apa fierbinte pentru ciorba
  4. Ciorba de vacuta cu varza murata se lasa la fiert la foc potrivit aprox 2h 30min, timp in care se pune sare dupa gust, in ultimele 30-40min se pune la fiert in ciorba si afumatura. Daca afumatura pentru ciorba este mai sarata, aceasta se lasa putin la desarat inainte de fi pusa la fiert

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile