Ciorba de spanac cu smantana, iaurt si orez

Ciorbe 1044 Ultima actualizare: Mar 26, 2024 Creat: Mar 26, 2024
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Ciorba de spanac cu smantana, iaurt si orez este o reteta de ciorba rapida si gustoasa, se pregateste usor si poate fi servita cand avem pofta de un pranz rapid. Ingredientele pentru aceasta ciorba de spanac cu usturoi sunt simple si la indemana. Pentru o ciorba mai consistenta se pot adauga in ultimele minute de fierbere 2 oua batute.

Ingrediente

  • In plus pentru servit

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pune orezul la fiert. Cat timp orezul se fierbe se pregatesc si restul de ingrediente penru ciorba de spanac
  2. Spanacul proaspat se spala in doua, trei ape sau pana cand apa este curata, se lasa la scurs apoi se toaca marunt
  3. Ceapa decojita si spalata se taie in cubulete mici, morcovul spalat si decojit se da pe razatoarea cu gauri mari
  4. Intr-o oala pentru ciorba, se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si morcovul, acestea se calesc cateva minute, apoi se adauga spanacul si o lingurita de boia de ardei dulce. Spanacul se caleste 2-3min la foc potrivit
  5. Peste ceapa, morcov si spanac se toarna apa si iaurtul, se amesteca bine de cateva ori apoi se lasa la fiert. Cand ciorba de spanac a inceput sa fiarba se adauga sare si piper dupa gust
  6. Ciorba de spanac cu iaurt se tine pe foc 20-25min, la final se adauga orezul fiert, scurs in prealabil de apa in care a fiert si uturoiul presat, se opreste focul si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
  7. La servire se adauga smantana si putin otet sau zeama de lamaie daca va place ciorba putin mai acra

Ciorba de spanac cu smantana, iaurt si orez



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Ciorba de spanac cu smantana, iaurt si orez este o reteta de ciorba rapida si gustoasa, se pregateste usor si poate fi servita cand avem pofta de un pranz rapid. Ingredientele pentru aceasta ciorba de spanac cu usturoi sunt simple si la indemana. Pentru o ciorba mai consistenta se pot adauga in ultimele minute de fierbere 2 oua batute.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pune orezul la fiert. Cat timp orezul se fierbe se pregatesc si restul de ingrediente penru ciorba de spanac
  2. Spanacul proaspat se spala in doua, trei ape sau pana cand apa este curata, se lasa la scurs apoi se toaca marunt
  3. Ceapa decojita si spalata se taie in cubulete mici, morcovul spalat si decojit se da pe razatoarea cu gauri mari
  4. Intr-o oala pentru ciorba, se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si morcovul, acestea se calesc cateva minute, apoi se adauga spanacul si o lingurita de boia de ardei dulce. Spanacul se caleste 2-3min la foc potrivit
  5. Peste ceapa, morcov si spanac se toarna apa si iaurtul, se amesteca bine de cateva ori apoi se lasa la fiert. Cand ciorba de spanac a inceput sa fiarba se adauga sare si piper dupa gust
  6. Ciorba de spanac cu iaurt se tine pe foc 20-25min, la final se adauga orezul fiert, scurs in prealabil de apa in care a fiert si uturoiul presat, se opreste focul si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
  7. La servire se adauga smantana si putin otet sau zeama de lamaie daca va place ciorba putin mai acra

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile