- Portii: 8
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Ciorba sau zama de salata verde este preferata tatalui meu. Cand eram acasa mama ne facea foarte des acest fel de ciorba in special primavara doar ca ea folosea zer de oaie, alt gust, alte arome. Eu nu am avut zer dar am folosit iaurt si sana, puteti inlocui sana cu kefir daca va place mai mult, slanina afumata poate fi inlocuita la fel de bine cu cateva feliute de bacon sau kaizer.
Mod de preparare
- Iaurtul se amesteca cu sana si apa(2,5l)
- Salata verde se spala in doua, trei ape apoi se pune la scurs, frunzele de usturoi spalate se toaca nu foarte marunt, slanina se taie cubulete potrivite pentru salata
- Intr-o oala mai mare punem uleiul si slanina, lasam slanina sa se rumeneasca foarte putin adaugam frunzele de usturoi verde si faina, amestecam de cateva ori si turnam zeama fomata din iaurt, apa si sana apoi adaugam salata verde taiata in prealabil in fasii mai mici
- In momentul in care ciorba a inceput sa fiarba punem sare dupa gust si o lasam pe foc 30min
- Separat intr-un vas mai mic, smantana lichida se amesteca cu 2-3 polonice cu zeama fierbinte, aceasta se toarna in fir subtire peste smantana, amestecam bine de cateva ori apoi turnam compozitia in ciorba si mai lasam pe foc 2-3min
Ciorba de salata verde cu afumatura si smantana
- Portii: 8
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Ciorba sau zama de salata verde este preferata tatalui meu. Cand eram acasa mama ne facea foarte des acest fel de ciorba in special primavara doar ca ea folosea zer de oaie, alt gust, alte arome. Eu nu am avut zer dar am folosit iaurt si sana, puteti inlocui sana cu kefir daca va place mai mult, slanina afumata poate fi inlocuita la fel de bine cu cateva feliute de bacon sau kaizer.
Ingrediente
Mod de preparare
- Iaurtul se amesteca cu sana si apa(2,5l)
- Salata verde se spala in doua, trei ape apoi se pune la scurs, frunzele de usturoi spalate se toaca nu foarte marunt, slanina se taie cubulete potrivite pentru salata
- Intr-o oala mai mare punem uleiul si slanina, lasam slanina sa se rumeneasca foarte putin adaugam frunzele de usturoi verde si faina, amestecam de cateva ori si turnam zeama fomata din iaurt, apa si sana apoi adaugam salata verde taiata in prealabil in fasii mai mici
- In momentul in care ciorba a inceput sa fiarba punem sare dupa gust si o lasam pe foc 30min
- Separat intr-un vas mai mic, smantana lichida se amesteca cu 2-3 polonice cu zeama fierbinte, aceasta se toarna in fir subtire peste smantana, amestecam bine de cateva ori apoi turnam compozitia in ciorba si mai lasam pe foc 2-3min
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Ciorbe